В Україні палять понад 7 мільйонів дорослих людей

Кількість дорослих курців в Україні на сьогодні становить 7,2 млн осіб. Про це свідчать дані моніторингу, проведеного Світовим банком, інформують «Українські новини».

«У порівнянні з 2010 роком, 2017-й засвідчив 20% -е відносне скорочення частки населення, яке палить тютюн щодня. Це значною мірою пов’язано зі скороченням паління серед чоловіків, оскільки ніякого істотного скорочення серед курців-жінок не спостерігалося. Всього станом на 2017 рік щодня курять 7,2 млн дорослих українців (35,9% всіх дорослих чоловіків і 7% всіх дорослих жінок)», – йдеться в матеріалах презентації банку.
Світовий банк вважає, що стратегії з оподаткування мають бути зосереджені, перш за все, на результатах здоров’я, а вже потім – на перевагах для фіскальної сфери.
При цьому податки на тютюнові вироби скорочують їх споживання тільки тоді, коли вони зменшують економічну доступність сигарет.
«В Україні економіка стабілізується, тому сигарети стануть більш доступними для споживачів, що збільшить їх споживання, якщо тільки темпи зростання податків на тютюнові вироби не будуть ще вищими», – вважають в банку.
За даними банку, всього на планеті палить 22% дорослого населення, і майже 80% з 1,3 млрд курців у світі проживають у країнах з низьким і середнім рівнем доходів.
При цьому установа оцінює в 1,4 трлн доларів на рік сукупну шкоду від куріння, звертаючи увагу на зниження продуктивності роботи співробітників і скорочення їх загальної тривалості трудової діяльності, викликаючи хронічні захворювання і передчасну смерть. Врешті, куріння перешкоджає розвитку людського капіталу і тягне за собою додаткові витрати на охорону здоров’я.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *