Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Черешня містить корисні властивості для організму людини, також вона може врятувати від небезпечних хвороб. Смачна ягода може уберегти людину від зайвої ваги завдяки вітаміну […]
Спеціалісти, які прийшли працювати до радіологічного відділення Чернівецького обласного онкодиспансеру, знали, на що йдуть. Індивідуальний дозиметр на халаті, історія хвороби у руці – так вони розпочинають свій робочий день. Ризик опромінення – ніщо у порівнянні з тією кількістю життів, які вдається врятувати.
Цього тижня метеорологи прогнозують магнітні бурі, які почнуться 7 листопада і триватимуть до 11 листопада без перерви. Також досить неспокійним буде 15 […]
Великий піст 2018 триває 48 днів – він починається з 19 лютого і триватиме в цьому році до 7 квітня. Що […]