Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
Науковці з Норвегії та Данії розповіли, що люди краще висипаються, коли сплять на лівому боці. Зокрема, таких висновків дійшли співробітники Норвезького технологічного […]
У 48 років чернівчанин почав займатися спортивною ходьбою і, як наслідок, відмовився від пігулок. Юрій Григоряк – інвалід другої групи по […]
Кінець світу оголошувався вже багато разів. Тож і не дивно, що скептики давно перестали вірити у можливість цього. Та все ж є одне «але», яке наводять прихильники теорії правдивості існування цієї сумної для нинішнього людства дати: йдеться про те, що передбачення загадкового народу майя закінчуються 2012 роком, як і прогнози Нострадамуса
Теплої пори року багато охочих перекусити просто на лавочці або на вуличному фесті. І їжа ця купується тут-таки, повідомляє Хроніка.інфо. Однак, окрім […]