Дієтологи розповіли, що люди, які дотримуються Різдвяного посту, повинні замінювати відсутні в раціоні вітаміни корисними продуктами, які сприяють засвоєнню необхідних речовин, зокрема, чорною смородиною та шипшиною. Особливо важливо стежити за харчуванням тепер, у період поширення COVID-19, попереджають НовостиЮ. Нестача продуктів тваринного походження провокує в організмі людини дефіцит заліза, вітаміну B12 і вітаміну D. Люди під час посту виключають з раціону м’ясо, через це слід подбати про надходження в організм корисних вітамінів, мінералів і мікроелементів. Вітаміну В12 немає в продуктах рослинного походження, при цьому залізо з них не дуже добре засвоюється. Відтак дієтологи рекомендують звернути увагу на джерела аскорбінової кислоти, зокрема, чорну смородину, перець, листову зелень, шипшину. Різдвяний піст почався від 28 листопада і триватиме до 6 січня. Він не такий суворий, як весняний Великий піст. Можна додати в меню гарячу їжу з рослинною олією, а також віддати пе
Вам також може сподобатися
На городі 67-річного Григорія Гриська в Лужанах на Кіцманщині стоїть піраміда. Господар зробив її власноруч із пластика і дерева. Висота незвичайної споруди сягає двох метрів. Чоловік каже: у піраміді тижнями не псується м’ясо, а насіння, яке там полежало, родить удвічі швидше.
Хоча свій скелет ми не бачимо, зовсім на зважати на нього не можна: він вартий нашої турботи не менше, ніж м’язи чи […]
Тільки в одному з 13 перевірених дитячих садочків не знайшли порушень карантинних заходів, повідомила Держпродспоживслужба і розповіла про тих, хто найчастіше […]
Акції канадської компанії Cronos Group, яка вирощує коноплю для медичних цілей, потраплять на торги американської біржі Nasdaq, повідомляє Bloomberg. Це перший випадок, коли […]