Поради від Галини Карпенко

Знімаємо стрес, нервове напруження, лікуємо невроз

■ Вранці і ввечері приймайте по 30-50 г меду з додаванням 1 ч. л. маточного молочка.

■ 1 ст. л. подрібнених коренів валеріани залийте в термосі склянкою окропу й залиште на ніч. При підвищеній збуджуваності настій випивають у три прийоми по 0,5 склянки. Однак, пам’ятайте, що валеріану в будь-якому вигляді не можна приймати більше двох місяців, бо можуть з’явитися головні болі, порушення травлення.

■ Буряковий сік, змішаний з медом, приймайте як заспокійливе 0,5 склянки 3-4 рази на день протягом 10 днів.

■ 15 г подрібненої трави чебрецю залити склянкою окропу. Настоювати 30 хв. Приймати по 1 ст. л. тричі на день.

■ 2 ч. л. сухої подрібненої трави материнки на склянку окропу настоювати 20 хв. Приймайте 0,5 склянки 3-4 рази на день за 30 хв. перед їжею, теплим.

■ 20 г подрібненої трави звіробою на склянку окропу настоювати 20 хв. Приймайте по 1 ст. л. 5 разів на день.

Лікування ангіни

■ На початковій стадії, доки на мигдалинах не утворилися нариви, допомагає гас. Профільтруйте його через товстий шар вати, намотайте на паличку невеличкий шматок вати, занурте в очищений керосин і змастіть мигдалини. Процедуру виконуйте щогодини протягом дня.

■ Щогодини полоскати горло 30-відсотковим розчином лимонної кислоти.

■ 2 ст. л. соку червоного буряка змішайте з 1 ст. л. соку кислих яблук. Двічі на день полоскайте цією сумішшю горло.

■ Ошпарте окропом лимон і з’їжте без цукру.

■ 2 ст. л. чистотілу прокип’ятіть в 0,5 л води, охолодіть і полощіть горло.

■ По1 ч. л. солі та соди розведіть у склянці теплої води, додайте 3-4 краплі йоду. Полощіть цим розчином горло 6-7 разів на добу.

Від кашлю допоможе

■ Відваріть 4-6 великих картоплин, розрізати навпіл, покласти на груди папір, а зверху картоплини. Коли картоплини троги вистигнуть, папір заберіть, а їх тримайте, доки зберігатимуть тепло.

■ Склянку ягід калини залити 1 л гарячої води. Кип’ятити 10 хв. Дати трохи охолонути, додати 3 ст. л. меду. Пити 3 – 4 рази на день теплим і обов’язково склянку на ніч.

■ Редьку нарізати скибочками, засипати цукром. Можна видовбати у редьці ямку й присипати цукром. Сік, що натече, пити щогодини по
1 ст. л.

■ Розтерти 1 ст. л. масла, два яєчних жовтка, 1 ч. л. пшеничного борошна, 2 ч. л. меду. Вживати щогодини по 1 ст. л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *