Пророцтва Ванги справджуються

vanga

31 січня 2010 року легендарній болгарській провидиці мало би виповнитися 99 років. Більшість пророцтв Ванги доволі туманні. І все же вони значно зрозуміліші, ніж у того ж таки Нострадамуса. Принаймні, для тих, хто пробує їх тлумачити.

Найбільш шокуюче передбачення сліпа баба Ванга зробила 1980 року. Сказала вона тоді таке: «У кінці століття, в серпні 1999 чи 2000 року, Курськ опиниться під водою й увесь світ буде його оплакувати». Те, що тоді здалося повним безглуздям, через 20 років раптом набрало страшного змісту. Загинув атомний підводний човен «Курськ» – тезка міста, яке дійсно жодним чином не могло опинитися під водою.

Віднесена смерчем

Ванга (Вангелія Пандєва) народилася 31 січня 1911 року, померла 11 серпня 1996-го. Жила в місті Петрич (Болгарія). Похована у церкві «Свята Петка Болгарська».

У 12-річному віці Ванга втратила зір. Її захопив із собою потужний вітер-смерч. Дівчину знайшли живою, але засипаною землею та камінням, із запорошеними піском очницями. Через це вона й осліпла.

Передбачати Ванга почала у 16 років: допомогла батькові знайти вівцю, вкрадену з отари, яку він пас. Вона точно описала двір, де переховували тварину. Сказала, що бачила це уві сні. Але професійні провидицькі здібності Ванги виявилися в 30-річному віці.

До неї приїжджали сильні світу цього з усіх усюд. Був навіть Гітлер. Поїхав у дуже поганому настрої.

Атаку терористів на США Ванга «побачила» 1989-го

«Страх, страх! Брати американські впадуть, їх заклюють птахи залізні. Вовки завиють з куща і кров невинна поллється рікою» (1989 рік).

Сталося. У вересні 2001-го після повітряної атаки терористів на США впали хмарочоси Всесвітнього торгового центру. А їх, як відомо, називали «близнюками» чи «братами». У них врізалися літаки терористів – «птахи залізні». Але при чому тут кущ? А при тому, що англійською він звучить, як Буш. Тобто трагедія належить до часів його президентства.

«Світ переживе багато катаклізмів, сильних потрясінь. Зміниться сама свідомість людей. Настануть важкі часи. Люди розділяться за ознаками віри…» (дата невідома).

Сталося. Тяжкі часи настали. І зі свідомістю людською коїться бозна-що. Катаклізмів по самісіньке горло: самі лише цунамі, які забрали сотні тисяч життів, чого варті. А чисельні теракти останнього часу? Чи бунти на релігійному грунті ?

«У 2018 році поїзди будуть літати на проводах від сонця. Добувати нафту перестануть, Земля відпочиватиме» (1960 рік).

Починає збуватися. До 2018-го вчені мають наміри організувати добуток на Місяці гелію-3. А гелій-3 – це і продукт сонячної діяльності, і паливо для термоядерного реактора, який, по суті, сам – маленьке Сонце. Реактор дасть електрику «до проводів», і полетять потяги.

«У космосі знайдуть життя, і стане зрозуміло, як воно з’явилося на Землі». Поки що не збулося. Загадка виникнення життя не вирішена. Не вдалося його знайти навіть на Марсі. Але пошуки тривають.

Ванга вірила в інопланетян: 1979 року вона розповіла про зустріч людей і братів по разуму з інших зірок, яка відбудеться через 200 років.

Думка скептика

– Хтось підрахував, що за 55 років діяльності у Ванги побувало понад мільйон відвідувачів, – каже математик Михайло ХОЛМОГОРОВ. – «Пророцтв», зрозуміло, відомо значно менше. Але й їх тим часом стільки, що, за статистикою, обов’язково повинні траплятися й правильні. Але це, на мій погляд, випадковість. Зате про помилкові прогнози зазвичай воліють не розповсюджуватися.

Хоча відомо, до прикладу, що 1973 року Ванга переконувала: Радянський Союз протягом місяця введе війська в Чілі. А він так і не ввів… Натомість через 6 років до Афганістану, а це також країна в горах. То, може, Ванга погано знала географію?

Антон ХІМЧЕНКО, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *