Плитка шоколаду й келих червоного вина: це поєднання допомагає боротися з вірусами і знижує ризик смерті від інсульту

Вчені з’ясували, що в шоколаді й винограді міститься ресвератрол, який має антивірусний ефект. Він перешкоджає розмноженню вірусів у клітинах.
Ресвератрол – природний антиоксидант, фенольне з’єднання, що міститься у винограді й какао – має антивірусний ефект. Такого висновку дійшли науковці з Центру контролю й профілактики захворювань у США, які досліджували вплив ресвератролу на культуру вірусу коров’ячої віспи. Високий вміст ресвератрола в клітинах не давав вірусам розмножуватися на ранніх стадіях зараження.

У природі за допомоги ресвератролу рослини захищаються від грибків і бактерій. Не менш потужними джерелами цієї захисної речовини, окрім шоколаду, є червоне вино, виноград, афини, шовковиця, журавлина й горіхи. 

Несподівану користь вина і шоколаду вчені з того ж Центру контролю й профілактики захворювань у США знайшли в тому, що регулярне споживання продуктів з ресвератролом зменшує ризик розвитку нейродегенеративних захворювань, зокрема інсультів, уповільнює процеси старіння в організмі і навіть сприяють омолодженню клітин, які керують віковими захворюваннями. На думку геронтологів, це відкриття допоможе боротися із серцевими й раковими недугами, хворобами Паркінсона та Альцгеймера дуже приємним шляхом – споживанням червоного вина та шоколаду.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *