Вакцині від раку бути?

Новий препарат взаємодіє з протеїном, присутнім у більшості ракових пухлин грудей. Під час дослідження миші з генетичною схильністю до ракових захворювань були поділені на 2 групи: першій групі ввели препарат, що містить білок альфа-лактальбумін, а другій – препарат без цього антигена. В жодної з мишей першої групи не виявлено ракових новоутворень, тоді як у другій групі ракові пухлини з’явилися у всіх тварин без винятку.
Нині у США офіційно дозволені вже 2 види щеплень від ракових захворювань: від раку шийки матки і раку печінки. Проте обидві ці вакцини діють на віруси (папіломо-вірусну інфекцію і гепатит В), а не на ракові клітини.
Складність розробки антиракової вакцини саме й полягає в тому, що, якщо віруси є чужорідними для людини організмами і викликають у відповідь реакцію імунної системи, то ракові клітини – ні. Рак – це неконтрольоване зростання власних клітин організму. Тому щеплення від раку, по суті, є щепленням проти організму реципієнта і може призвести до руйнування здорових тканин.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *