Емульгатори нас вбивають

Етикетки на упаковках продуктів мало хто читає, а даремно, адже там ви можете дізнатися багато важливої інформації про вміст, наприклад, підсилювачів смаку, емульгаторів, загусників, барвників та інших не надто корисних компонентів, пише «Народна правда».

Варто прислухатися до дієтологів, коли йдеться про емульгатори – добавки, завдяки яким можна з’єднати масло з водою – які в природі взагалі не змішуються. Завдяки емульгаторам можна домогтися однорідної консистенції соусів, морозива, йогуртів тощо.

Запальні процеси. Особливо шкідливі емульгатори для кишечнику. Якщо емульгатори справляються із змішуванням жиру й води у виробництві, чи гарантовані ми, що вони не впливатимуть так само на поверхні наших внутрішніх органів? Захисний слиз на поверхні шлунка й кишечнику вони точно знищують, провокуючи запалення. Як відомо, хронічний запальний процес в кишечнику може стати однією з причин раку.

Порушення обміну речовин. На тлі хронічного запалення кишечнику воно призводить до таких наслідків: *підвищення ризику діабету і серцево-судинних хвороб; *надлишкова маса тіла; *ожиріння печінки або жировий гепатоз; *гіпертонічна хвороба та атеросклероз.

Порада дієтологів: намагайтеся вживати тільки свіжі продукти і ті страви, які ви приготували самі, а все, що в принципі може містити емульгатори, бажано виключити зі свого меню.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *