Чому виникає біль у колінах?

Багато людей, бажаючи схуднути або змінити спосіб життя, починають виходити на пробіжки до найближчого від будинку парку. Фахівці попереджають: під час легенького бігу підтюпцем навантаження на коліна може перевищувати 300 кг на кожне, а у людей з надмірною вагою буде ще вищим. Якщо хочеться схуднути, починати відразу з бігу не варто: без спеціальної підготовки це може «вбити» суглоби.

Важливе правильне взуття – якісні кросівки, які амортизували б сильні удари.
Експерти зауважують, що асфальтові дороги для бігунів – не найкращий вибір. Для бігу більше підходить м’який і пружний ґрунт, на кшталт лісової стежки.
Сходами вниз. Коли людина йде пішки вниз, це обтяжує коліна навантаженням приблизно вшестеро більшим за вагу її тіла. Пам’ятайте про це, коли, наприклад, ви швидко спускаєтеся сходами, не маючи під рукою опори: один невдалий рух може сильно нашкодити ногам. Крім того, спуск вниз сильно шкодить колінам людей із зайвою вагою.
Підйом по сходах. При підйомі кожний крок обрушує на суглоби ніг вагу, яка вчетверо-п’ятеро перевищує вагу тіла. Щоби знизити навантаження на коліна, важливо підтримувати масу тіла в межах норми.

Присідання. Коли людина сідає навпочіпки, навантаження на коліна учетверо більше за вагу тіла. Експерти дають пораду: щоби уникнути перевантаження на ноги, не згинайте коліна більш ніж на 90 градусів. Краще не сідати навпочіпки, а на коліна, під якими обов’зково маєти опора – спеціальний наколінник або подушка.
Ходьба. Так, ходити пішки корисно. Регулярні фізичні вправи поліпшують функцію суглобів, зміцнюють хрящі і полегшують біль при артриті. Але за великої маси тіла кожне коліно може отримувати навантаження до 150 кг і більше, в результаті корисні прогулянки обернуться болями в колінах.
Скидати зайву вагу для захисту від болю в колінах ніг слід будь-що: це знизить надто високе навантаження, яке вони змушені нести щодня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Думок на тему “Чому виникає біль у колінах?”