Як зберегти тепло в квартирі

утепление

Чому в квартирі холодно, сиро і віють протяги? На це питання жителі багатоповерхівок часто не можуть знайти однозначної відповіді. Бо щоб зберегти тепло в квартирі, слід враховувати всі можливі причини втрати тепла і більшість заходів з утеплення квартири краще проводити теплої пори року. Готуй сани влітку!

Щоби батарея ефективніше обігрівала кімнату, не закривайте її шторами і не накривайте. Для збіль­шення тепловіддачі від неї між стіною і батареєю поставте картон, обклеєний металевою фольгою, прокладіть алю­мінієвий утеплювач чи пофарбуйте стіну за батареєю металевої фарбою. Теплові промені від батареї відбивати­муться в кімнату, а не обігріватимуть зовнішню стіну. Можна пофарбувати батарею в темний колір, тоді вона від­даватиме на 5-10% більше тепла.

Якщо батарея не гріє, а стояк гарячий, можливо, секції батареї за­билися іржею, і натиск води послабив­ся. Після закінчення опалювального сезону батарею необхідно прочищати. Якщо виникла необхідність поміняти батарею, не поспішайте з вибором, проконсультуйтесь у фахівців. Дуже часто старі чавунні батареї гріють набагато краще гарних модних раді­аторів.

Батареї гріють на повну потуж­ність, а в кімнатах всеодно холод­но? Особливо часто це відбувається в кутових квартирах. Щоби вітер «не гуляв» по квартирі, треба закривати міжкімнатні двері.

Перевірте ві­кна на герметич­ність за допомоги свічки або запаль­нички. Проведіть во­гонь уздовж рам: де полум’я «заколивало­ся», є щілина. Утепли­ти вікна можна різни­ми способами: заткнути всі щілини поролоном або газетами, заклеїти малярським скотчем, або прокласти спеціальні уте­плювачі й герметики. Старі дерев’яні рами варто замінити на пластикові склопакети, це суттєво зменшить втра­ти тепла в квартирі.

Багато тепла втрачається через балкон або лоджію. Якщо балкон погано засклений або відкритий, дуже складно утримувати тепло.

Зверніть увагу на вхідні двері, якщо виявите щілини, також прокла­діть утеплювач.

Можна поставити також другі двері, між ними утвориться повітряний прошарок, який буде зберігати тепло.

У вашому будинку розбиті чи не за­чиня­ються вікна, на­встіж відкриті двері? Холодне повітря постійно потрапляє до вашої квартири й вистужує її. Меш­канці першого поверху стикаються з проблемою холодної підлоги, бо в на­ших будинках утеплення підвальних приміщень не передбачається. Щоби зберегти тепло в квартирі, слід уте­плити підлоги. І, швидше за все, Вам доведеться це зробити за свій рахунок.

Якщо протягом зимового періоду Ви точно визначилися з причинами, з яких у вашій квартирі холодно, – не відкладайте рішення проблем до на­ступної зими.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *