Вік рекордам не на заваді

Волейбольна команда Буковини у віковій групі понад 65 років у складі Серафима Синицького, Леоніда Підкаменя, Зебія Миронюка, Володимира Ілащука, Бориса Рафаловича й Михайла Казюка посіла 2 місце у ІІІ Всеукраїнських іграх ветеранів, пропустивши вперед лише команду Києва!

Цілий рік учасники ігор уперто й завзято змагалися в 19 видах спорту. Географія змагань охоплювала всю Україну, бо в кожному виді місто було інше.

Найбільшу кількість медалей області принесли ветерани-орієнтувальники. Андрій Слобожанінов, Михайло Курка, Антоніна та Іван Тумаки завоювали 10 медалей і неповною командою посіли 5 місце серед 14 областей.

Велосипедисти піднялися на 4 сходинку у командному заліку, але в особистому майстер спорту Юрій Джапаров домігся 2-го місця у груповій та 3-го – в індивідуальній гонці.
Команда тенісистів у складі Тетяни Волинкіної, Івана Курки, Василя Романа та Юрія Бузуленка потрапила до 1-ї десятки.

Не підвели Буковину й ветерани-легкоатлети: Михайло Дугаєв був другим у метанні диску та ядра, Євген Гешко виборов «срібло» в стрибках у довжину та потрійному стрибку. Анатолій Власов посів 3-тє місце в метанні молота, а Танасій Мельніченко – 2-ге місце в бігу на 800 метрів. Легкоатлети посіли 2-ге загальнокомандне місце у своїй групі.

Ветерани-буковинці через недостатнє фінансування взяли участь тільки у 5-ти видах спорту: легкій атлетиці, спортивному орієнтуванні, велоспорті, волейболі та настільному тенісі. Їхньому успіху завадило й те, що з передбачених 19 видів спорту в області зовсім не культивується 5: важка атлетика, грекоримська боротьба фехтування, академічне веслування та плавання. Через неучасть в обов’язкових видах буковинська команда втратила 50 балів і з сумою 67 балів посіла 8 місце у своїй групі.

Василь ПАЛАГНЮК, голова Ради ветеранів фізкультури і спорту Чернівецької області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *