Відбір на «Червону руту» почався

Руслана, Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Сестри Тельнюк, Марія Бурмака, Віктор Павлік, Катя Чілі, Альоша, гурти «ВВ», «Брати Гадюкіни», «Сестричка Віка», «Скрябін», «Тартак», «Піккардійська терція», «Плач Єремії», «Танок на майдані Конго», «Мертвий півень», «Кому вниз», «Брати Блюзу», «Гайдамаки»… А чи знаєте, що їх єднає? Усі вони були відкриттям фестивалю «Червона рута».

Нагадаємо, уперше фестиваль «Червона рута» відбувся саме у Чернівцях 23 роки тому. Перший день фестивалю припав на 17 вересня 1989 року.

Нині молоді виконавці готуються до відбіркового конкурсу ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», який відбудеться 10 – 11 листопада 2012 р. Прослуховування пройдуть у Чернівецькому обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини» (вул. Червоноармійська, 5) та у Центральному палаці культури м. Чернівці (Театральна площа, 5). Журі оцінюватиме молодих артистів у жанрах: український автентичний фольклор, поп- і сучасна танцювальна музика, акустична, рок-та інша музика. Переможці отримають право виступати у фіналі «Червоної рути», який відбудеться наступного року у Києві .

Разом з професіоналізмом, критеріями відбору у жанрах поп-, рок-, сучасної танцювальної, акустичної та іншої музики є новизна, сучасність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання.

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *