Виборці зустрічаються з нардепами: у громадських приймальнях і просто неба

Буковинці з інтернет-повідомлень міської ради дізналися, що народні депутати від нашого краю прийматимуть своїх виборців у зручних приміщеннях. Йдеться про нардепів від Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина» Максима Бурбака та Миколу Федорука. Самі депутати, у яких наш кореспондент поцікавився враженнями від свіжозапропонованих приймалень, також дізналися про них з інтернету. Особисто їх міськрада не повідомляла.

Двокімнатне приміщення площею 23,3 м2 на першому поверсі по вул. Чапаєва, 43 у Чернівцях погодив виконавчий комітет Чернівецької міської ради для оренди народному депутату Миколі Федоруку, повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю. Приміщення виділено для використання під громадську приймальню для розташування у ньому постійного робочого місця помічника-консультанта.

«Погоджене приміщення відповідає вимогам ст. 28 Закону України «Про статус народного депутата України», воно підготовлене для роботи (ремонт, меблі) та технічно обладнане телефонною лінією. Скористатися пропозицією та укласти відповідний договір оренди пан Федорук може протягом 2-х місяців», – наголошують у міськраді.

Оскільки Микола Трохимович щойно дізнався про надання йому приміщення під громадську приймальню, то особисто її ще не бачив. «У ній працюватиме мій помічник-консультант Євген Дмитрович Прокопець, – повідомив п. Федорук. – Тож оглядати приміщення будемо разом. Головне, аби воно підходило виборцям і було зручним саме для них».

Народному депутату Максиму Бурбаку Чернівецька міська рада також запропонує відповідне до вимог законодавства України приміщення для створення громадської приймальні. Приміщення за адресою: м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 77-В/1 «знаходиться у густонаселеному районі міста у межах округу, від якого пан Бурбак був обраний у 2010 році депутатом Чернівецької обласної ради», – зауважують в міськраді і закликають «депутата Бурбака припинити політичні інсинуації навколо надання йому приміщення та нарешті подати до Чернівецької міської ради усі належні документи для якомога швидшого оформлення його депутатського офісу».

Пана Бурбака несподівана звістка про надання громадської приймальні захопила під час об’їзду округів, за якими він закріплений фракцією. Лист про закріплення за 201, 203 та 204 округом за підписом голови фракції поданий до міськради. «І ні в 203, ні в 204 окрузі жодних перешкод в отриманні громадської приймальні я не зустрів. Там дотримуються норм закону, – повідомляє нардеп. – Натомість такі перешкоди зустрічаю від влади Чернівців».

Тиждень тому народний депутат Бурбак анонсував своїм виборцям зустріч з ними, і через відсутність спеціального приміщення для цього призначив прийом громадян за адресою Центральна площа, 1 – просто перед міськрадою. Змінити час і місце прийому неможливо, вважає п. Бурбак, адже люди вже поінформовані і прийдуть. «Влада боїться, коли під міськрадою збираються люди. Також влада боїться того, що для негайного вирішення питань і проблем виборців я можу піднятися в сесійну залу і виступити на сесії. Але навіть якщо влада не поважає мене як депутата, – зазначає пан Максим, – то нехай проявить повагу до виборців».

Прийом виборців Максим Бурбак проведе перед Ратушею сьогодні, в день сесії міської ради.

Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *