Увага! Двоставковий тариф за опалення

З 1 січня в Чернівцях набрав чинності двоставковий тариф на оплату послуг централізованого теплопостачання

Двоставковий тариф на оплату послуг централізованого опалення складається з:

1. Плати за одиницю приєднаного теплового навантаження . Її сплачують впродовж усього року всі споживачі – як ті, що мають засоби обліку теплової енергії, так і ті, що не мають засобів обліку теплової енергії. Ця плата включає в себе умовно-постійну частину витрат виробництва та транспортування теплової енергії ( утримання та обслуговування (ремонт) мереж, закупівля матеріалів, зарплата, податки), окрім витрат на оплату природного газу та електроенергії. Нараховується вона з розрахунку на 1 кв.м. площі.

Для населення ця плата за одиницю приєднаного теплового навантаження становить 1,21 грн. за 1 кв.м. , бюджетних установ – 2,19 грн за 1 кв. м., інших споживачів (госпрозрахункові організації) – 2,34 грн за 1 кв м.

2. Плати за фактично спожиту теплову енергію, яка нараховується лише під час опалювального сезону. Вона компенсує умовно-змінну частину витрат теплопостачальної організації (витрати за статтями «природний газ» та «електроенергія», які витрачені на вироблення та транспортування спожитої теплової енергії).

При наявності приладу обліку теплової енергії – плата за фактично спожиту теплову енергію нараховується за показниками приладу обліку тепла за одиницю фактично спожитої теплової енергії в розрахунку на 1 Гкал. Для населення 1 Гкал коштує 143,91 грн., для бюджетних та інших організацій – 285,59 грн.

При відсутності приладу обліку теплової енергії – плата за фактично спожиту теплову енергію нараховується за тарифом за одиницю фактично спожитої теплової енергії в розрахунку на 1 кв.м , який для населення становить – 3,46 грн. за 1 кв.м, бюджетних організацій – 6,40 грн.за 1 кв. , інших споживачів (госпрозрахункові організації) – 5,30 грн. за 1 кв.м.

Таким чином, споживачі, які не мають приладів обліку тепла, під час опалювального сезону сплачують за 1 кв.м. :

– населення –1,21 грн.+ 3,46 грн. = 4,67 грн. за 1 кв.м
– бюджетні організації – 2,19 грн. + 6,40 грн. = 8,59 грн. за 1 кв.м.
– інші споживачі – 2,34 грн. + 5,30 грн. = 7,64 грн. за 1 кв. м.

У весняно-літній період ( місяці, коли немає опалювального сезону ) усі споживачі ( з лічильниками тепла і без лічильників тепла) сплачують за 1 кв.м. :

– населення –1,21 грн. за 1 кв.м
– бюджетні організації – 2,19 грн. за 1 кв.м.
– інші споживачі – 2,34 грн. за 1 кв. м.

Більш детальну інформація щодо застосування двоставкових тарифів на оплату послуг центрального опалення споживачі можуть отримати на сайті МКП «Чернівцітеплокомуненерго» – www.teploenergo.net

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *