«Татаров і Ко спробують мене посадити», – Шабунін

Голові правління Центру протидії корупції (ЦПК) та військовослужбовцю Віталію Шабуніну готують підозру за неявку на військову службу.
Про те, чому цю підозру слід вважати черговою частиною кампанії проти нього та ЦПК Віталій Шабунін повідомив у своєму Телеграм-каналі:
«Щойно з «Інтерфаксу» дізнався, що Татаров і Ко спробують мене посадити. За даними медіа, мені готують підозру за неявку на військову службу.
Повторюю для Татарова і ко. Я добровільно мобілізувався в Києві в перші дні широкомасштабного вторгнення (25.02.2022). І про це зробив пост (https://bit.ly/3XrOyl1).
Для обдарованих в ОП – окрім добровільної мобілізації у мене з першого дня служби є законні підстави для демобілізації, якими я не користуюся.
Також (за даними Інтерфаксу) мене звинуватять у тому, що я не передав у військову частину авто від благодійного фонду, надане особисто мені як військовослужбовцю.
Шановні діячі з ОП, я і не мав цього робити.
Є дві форми передачі авто: для військової частини (авто ставлять на чорні номери) і військовому особисто (лишається на іноземних номерах) (п. 3-3 ст. 15 ЗУ «Про гуманітарну допомогу»).
Саме тому ви бачите навколо так багато корчів (в моєму випадку авто – 20 років!) на іноземних номерах.
Той корч, до речі, на Сході служить. Але якщо мені знадобиться для служби – візьму на якийсь час знову.
З огляду на ресурс, вкинутий у цю історію, думаю, що мене таки спробують посадити за цими дурними звинуваченнями.
Лише за період з 1 квітня по 18 червня на різних онлайн-ресурсах було опубліковано більше 300 публікацій, метою яких було дискредитувати мене.
У випадку, коли це було другорядною метою, – ці публікації загалом мали на меті дискредитувати інших антикорупційних журналістів та активістів.
Зокрема редактора “Наших грошей” Юрія Ніколова, наразі військового, а в минулому голови антикоркомітету ВРУ Єгора Соболєва, редактора Руху ЧЕСНО Олександра Саліженка та інших.
Наголошу, що в цих сотнях заказух НЕ враховано безлічі публікацій на анонімних ТГ-каналах (прослідкувати всі з яких неможливо).
За що Офіс президента «доганяє» мене?
Можливо, за те, що я системно розповідаю про те, як Татаров управляє правоохоронною системою України.
А ймовірно, за мої розповіді про те, шо Офіс президента Єрмака підміняє державу як таку.
Або ж за те, що Центр протидії корупції системно збиває антидемократичні та корупційні ініціативи влади.
Та якою б не була причина – вона свідчить про слабкість ОП, а не його силу. Хоча там, мабуть, переконані в протилежному.
Татаров, ти країну сплутав… Тієї ж помилки припустились такі близькі тобі Захарченко і Портнов.
Нагадую, що останнього (разом з сином призовного віку) ти, Татаров, вже під час широкомасштабного вторгнення випустив (https://bit.ly/3VylCFH) з України.»

“Версіям” ця ситуація нагадала радянську дійсність тих часів, коли в народу був популярним вислів: була б людина, а стаття знайдеться.

Джерело: Телеграм-канал Шабуніна

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *