Рік новий – проблеми старі

Усі школи в постраждалих від повені місцевостях, за виключенням 3-х, готові до початку навчального року. Проте за парти 1 вересня сядуть усі буковинські школярі, переконує заступник голови ОДА Борис БАГЛЕЙ. В аварійному стані перебувають дахи шкіл у Сербичанах та Василівці Сокирянського району. Тому на час ремонту 230 дітей з цих шкіл навчатимуться в МДЦ «Артек».  Крім того, школи в місцевостях, оголошених зонами стихійного лиха, отримають 22 кабінети хімії, біології та фізики вартістю 180 тис. грн кожний.
Почастішали випадки, коли батьки легально або нелегально вивозять дітей за кордон, влаштовують у навчальних закладах країн, у яких перебувають, а потім приїжджають на батьківщину, щоб отримати документ про повну загальну середню освіту.
У селах і далі недостатня наповнюваність шкіл. Кожна шоста школа – заклад І-ІІ ступенів (дев’ятирічка), у 10 школах навчається по 166 учнів, є початкові школи, де навчається по 40 учнів. Це призводить до значного підвищення вартості утримання учнів і може стати причиною закриття школи.

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *