«Памфір» завойовує світ


Проект повнометражного фільму українського режисера і нашого земляка Дмитра Сухолиткого-Собчука відібрано серед інших європейських проектів на один з найбільших та впливових ринків у Східній Європі – Sofia Meetings, який триватиме 13-17 березня 2019 року під час Міжнародного кінофестивалю в Софії.

Sofia Meetings – це міжнародний ринок для проектів першого, другого і третього фільму режисерів, який збирає понад 300 іноземних продюсерів, дистриб’юторів, представників інших кіноринків, міжнародних sales- компаній, фондів, TV баєрів, а також відбірників ключових кінофестивалів світу. Проект «Памфір», нещодавно відібраний до однієї з найпрестижніших резиденцій для режисерів –Cinéfondation Residence Каннського міжнародного кінофестивалю, буде представлено під час Feature Films Pitching – окремого модуля Sofia Meetings, де режисери презентують свої проекти для отримання фінансування та залучення міжнародних партнерів. Серед 24 відібраних проектів з різних країн Європи – Хорватії, Естонії, Болгарії, Франції, Польщі, Ізраїлю тощо, Україна виступає з єдиним проектом – фільмом «Памфір» виробництва студії BOSONFILM під керівництвом продюсерки Олександри Костіної.

Попередній проект Сухолиткого-Собчука – короткометражний фільм «Штангіст» спільного виробництва України та Польщі – здобув чотири Гран-прі на міжнародних фестивалях, серед яких Premiersplans à Angers у Франції і Варшавський кінофестиваль, а також отримав кваліфікацію на премію «Оскар».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *