На захист «Букініста» стали буковинські журналісти

Упродовж минулого вік-енду місцеві журналісти висловили свою підтримку чернівецькій книгарні «Букініст», яка з ініціативи влади потрапила під сумнівний процес «реорганізації».

DSC_7378

Патріарх – Юрій Терон, голова обласної Спілки журналістів.

Раніше проти таких дій обласної влади мітингами, збором підписів, листами і запитами вже виступили представники різних верств буковинської громади: студенти, політики, громадські діячі. До захисту книгарень, серед яких найактивнішим осередком культури стала книжкова крамниця «Букініст» з її багаторічним директором Мариною Лібановою, долучилися українські письменники Андрій Курков, Олександр Ірванець, Ігор Померанцев, критик і літературознавець Олександр Бойченко.

DSC_6410

«Мінін і Пожарський» буковинської журналістики – Михайло Салітра, Микола Кобилюк, «Молодий буковинець».

Журналісти ж влаштували фотосесію в «Букіністі». Кожний з учасників акції обирав улюблену книгу з асортименту крамниці і фотографувався в одному із затишних куточків книгарні. Результатом фотосесії  має  стати випуск окремого фотоальбому, яким владі продемонструють заклик зберегти книгарні – своєрідний символ Чернівців.

DSC_7177

До слова, на підсумковій прес-конференції голови ОДА Михайло Папієв заявив, що має намір звернутися до сесії облради з пропозицією повернути книжковий профіль магазинам «Кобзар» та «Мистецтво», що прикрашали Центральну площу.  Ловимо на слові і будемо підтримувати.

DSC_7240

Чим не «гірська орлиця» та «дочка Прометея»? Лідія Кирилюк, Любов Кафанова, «Версії».

У фотосесії взяли участь понад  три десятки журналістів, один з яких долучився до акції віртуально  з Німеччини, та численні блогери.

DSC_6255

Ініціатор акції – журналістка газети «Версії» Маріанна Антонюк.

DSC_7172

Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *