На дітях не заробляють?

У відповідь на публікацію «Як заробити на майбутніх чужих дітях», де йшлося про систематичне розкрадання коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та схеми заробляння грошей на безробітних вагітних, до редакції надійшов лист від працівників зазначеного Фонду, який друкується повністю і без жодних змін.

«У №39 газети «Версії» у рубриці «Акценти тижня» розміщена стаття «Як заробити на майбутніх чужих дітях?», із посилкою на підписи цієї інформації окремими депутатами облради на чолі з В.Довганичем.

Публікація викликала справедливе обурення у працівників відділення Фонду, як безпідставна, неправдива та така, що завдала значної шкоди їх професійній і діловій репутації.

Твердження депутатів, є нічим іншим, як чистої води вигадками, оскільки немають під собою ніяких підстав: жоден із них не володіє суттю справи, не знає чинного законодавства України з питань соціального страхування, структури органів Фонду, порядку призначення та виплати допомоги та інших питань нашої професійної діяльності.

Головною темою у цій брудній публікації є те, що дописувачі вимагають «розслідування кримінальної справи про незаконні виплати допомоги по вагітності і пологах, стверджуючи що обласне відділення Фонду «систематично розкрадає кошти».

Найперше хочемо зазначити, що перевірками, які щорічно проводяться в органах обласного відділення Фонду працівниками КРУ в Чернівецькій області, Виконавчої дирекції Фонду (м. Київ), органами прокуратури, територіальної інспекції праці у Чернівецькій області по всіх питаннях стосовно виконання завдань Фонду, у т.ч. і виплаті допомоги по вагітності та пологах, жодних серйозних порушень не було виявлено.

По кожному випадку виплати допомоги, розмір якої перевищує встановлену законодавством суму, на яку нараховуються страхові внески до Фонду, є висновки правоохоронних органів про відсутність складу злочину зі сторони приватних підприємців.

(Підкреслено редакцією, бо йдеться про отримання грошей жінками, які були оформлені приватними підприємцями заднім числом, тобто насправді вони взагалі не працювали. Звідси слідує, що виплати, які більші за передбачені законом, все ж таки були, а отже, закон порушений).

Дивує те, як депутати можуть використовувати недоведені факти для розповсюджування у пресі? Мабуть діють за принципом: Чули дзвін, та не знають, де він.

А річ у тім, що дійсно, за зверненням працівників Новоселицької міжрайонної виконавчої дирекції обласного відділення Фонду до районної прокуратури, була порушена кримінальна справа по трьох жінках-підприємцях, при чому одній із них допомога по вагітності та пологах навіть не була призначена і, зрозуміло, що і не виплачена.

На даний час слідство по цій справі іще не закінчене, і висновки по ній зроблять лише правозастосовні органи. Тому ствердження депутата Довганича, що на цьому «найперше заробляють працівники Фонду», є нічим іншим, як грубим цинічним наклепом.

Єдине, у чому правий Довганич, так це у тому, що «вітчизняне законодавство недолуге». Саме через прогалини у законодавстві склалась така ситуація із виплатами допомоги приватним підприємцям, платникам фіксованого податку, а не «єдиного», як стверджують депутати, і вона є загальнодержавною, а не лише Чернівецької області.

Це підтверджується офіційними відповідями, які надійшли до заступника голови обласної державної адміністрації, голови правління обласного відділення Фонду О.І.Грушка та до виконавчої дирекції обласного відділення Фонду на звернення, направлені до Голови ВР, Прем’єр-міністра, Голови Секретаріату Президента, Міністра праці та соціальної політики та підтверджують нашу позицію щодо необхідності внесення змін до чинного законодавства з питань соціального страхування та приведення його у відповідність з іншими нормативними документами.

Ці «горе-депутати» до цього часу так і не змогли зрозуміти різниці між органами Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, які вирішують різні за напрямками завдання.

Тому ствердження «авторів» про наявність інформації по безробітних вагітних жінках в органах Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є нічим іншим, як їх безпідставним вимислом.

Не відповідає дійсності і депутатське твердження про те, що «за виплатами допомоги по вагітності та пологах Чернівецька область примудрилась посісти перше місце у державі», так як, до прикладу, за минулий рік по Чернігівській області обсяги таких виплат склали 12,9 млн. грн., а Чернівецькій – близько 1 млн. грн, аналогічна картина і у поточному році.

Пан депутат мав би знати, що працівники Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності не є державними службовцями, а тому і не можуть порушувати «Закону про державну службу».

Хоч ми і не є державними службовцями, та це не дає права дописувачам ганьбити колектив працівників обласного відділення Фонду і, зокрема, його керівника Заслуженого працівника соціальної сфери України Пишну Л.В., під керівництвом якої відділення Фонду працює стабільно, успішно виконує завдання, що стоять перед ним, та щорічно за підсумками роботи займає серед Інших обласних відділень Фонду високі рейтингові місця – з першого по п’яте.

Ці «народні обранці» замість того, щоб вирішувати нагальні щоденні проблеми буковинців, які б покращили їхнє повсякденне життя, займаються нічим іншим як чорним піаром, розповсюджуючи завідомо неправдиві відомості та надаючи некомпетентні оцінки діяльності державної організації і конкретним особам, видаючи себе «борцями за справедливість», намагаючись цим самим заробити від виборців додаткових балів та створити собі позитивний імідж. Не досягши жодних результатів у сесійній залі, вирішили проявити «свої таланти» у такий банальний спосіб.

Колектив працівників обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності обурений цією брудною «нахабною, неправдивою публікацією і вимагає від депутатів, причетних до цієї справи, та редакції газети «Версії» публічного вибачення і офіційного спростування».

Одночасно звертаємо увагу на те, що Законодавець надав нам право і ми маємо намір вимагати в судовому порядку спростування відомостей, що не відповідають дійсності та викладені неправдиво, які порочать ділову репутацію організації, честь і гідність її керівника.

Звернення підписали 37 працівників Фонду.

Від редакції: Залишається відкритим одне питання: яким чином дізнавалися так звані довірені особи прізвища та адреси безробітних вагітних жінок? Автори листа мають рацію: такі дані є не тільки у них, а й у Фонді загальнообов’язкового держсоцстрахування на випадок безробіття. Та, мабуть, депутати облради з’ясовували, звідки був витік інформації, перш ніж подати до газети свій запит?…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *