Чернівецьким соцстрахом зацікавилися в Києві

Запит депутатів облради про незаконні виплати допомог з вагітності і пологів, оприлюднений на засіданні обласної ради та надрукований у 39-му числі «Версій», розглянуто в Комітеті з питань соціальної політики та праці Верховної Ради і в Мінпраці та соціальної політики.

Як сказано в листі голови Комітету ВР Василя Хари, «проблема необґрунтовано завищених виплат допомог з вагітності і пологів – загальнодержавна, тож потребує вирішення на законодавчому рівні». Тому 23 вересня на розгляд депутатів ВР внесено законопроект, у якому запропоновано запровадити норми виплат застрахованим.

Окрім цього, Комітет направив звернення до Рахункової палати з проханням перевірити правильність та законність виплат у Чернівецькому відділенні Фонду.

Оскільки запит депутатів облради був переданий особисто в руки Володимиру Литвину під час візиту спікера на Буковину, то вже підготовлено проект листа Володимира Литвина до Генпрокуратури України з проханням вжити заходи прокурорського реагування.

Як повідомив «Версіям» депутат облради Віктор Довганич, відучора в Чернівецькому відділенні Фонду працює перевірка КРУ. Про її результати ми обов’язково поінформуємо читачів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *