Лекція: навчання чи засіб заробітку?!!

або Міністри теж їздять на гастролі

До редакції нашої газети звернулися студенти-медики з проханням прослухати разом із ними онлайн-лекцію, яку вони мали відвідати примусово. Я ж вирішила прийти: може й справді цікава лекція буде.

Та Ігор Геруш, проректор з науково-педагогічної роботи, не надто привітно зустрів мене, а деталі порадив дізнатися у ректора.  

У розпал екзаменаційної сесії молодим медикам, майбутнім спеціалістам і викладачам Буковинського медичного державного університету читала публічну лекцію під назвою «Трансплантологія в Україні – етичні та нормативно-правові аспекти» сама Раїса БОГАТИРЬОВА, міністр охорони здоров’я України. Тільки не подумайте, що п. Богатирьова приїхала до нашого міста: всі охочі та не дуже дивилися цю лекцію онлайн.

Студенти у білих халатах і шапочках, сиділи, як один, рівненько та «уважно» слухали, лектора. З усіх боків чулися невдоволені зітхання Як наголосив один з присутніх на лекції студентів (прізвище своє просив не називати), усе це вони давно вже чули від власних викладачів. Як на мене, звучали загальновідомі, навіть мені, речі. А задля цього відірвали від занять та іспитів. Як сказала одна студентка, до лекції вона байдуже ставилася до Богатирьової, але після того, як довелося до восьмої години вечора складати модуль, пані міністр її дратує.

Хоча ректор університету Тарас Бойчук, запевнив, що такого не може бути, бо так допізна могли складати тільки відпрацювання, а не модулі. Утім відпрацьовувати пропущені через Богатирьову теми все ж таки доведеться. До речі, у цій вимозі викладачів теж міститься скритий протест проти такого гаяння навчального часу, хоча не студенти в цьому винні.

…У щорічних деклараціях найвищих посадовців України зазначаються мільйонні прибутки від книг і… лекцій. Навколо авторства таких книг час від часу спалахують скандали. До слова, прочитана на всю Україну онлайн лекція теж, мабуть, зараховуватиметься окремо в кожному виші.

Лідія КИРИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 коментарів “Лекція: навчання чи засіб заробітку?!!”