Хто відповість, якщо газ вибухне? або Ще раз про недолугих і байдужих чиновників

Усі підприємці намагаються якнайдовше протриматися офлайн. Натомість чиновники вже давно позакривалися від громадян. І що виходить з такого онлайн-спілкування, наведу приклад.  

На центральній вулиці Чернівців у багатоквартирному будинку через коридор мого приміщення проходить транзитна газова труба до квартир цього будинку. Особисто до мене ця труба не має жодного відношення. Та й ще цій газовій трубі вже понад 50 років. Від постійної сирості з підвалу вона проіржавіла й пропускає газ. Запах це підтверджує, тож вибух може статися будь-коли.

Зрозуміло, що першочергово я звернулася до ПАТ «Чернівцігаз». Газовики на моє звернення  не відреагували й відповіді не надали. Тоді я звернулася по допомогу до департаменту житлово-комунального господарства (ЖКГ) міської ради. Дії його чиновників просто не піддаються критиці, бо не вкладаються у здоровий глузд.

Два чиновники департаменту ЖКГ – пани Кравчишин і Буряк – не вийшовши для обстеження на місце витоку газу, звернулися до газорозподільника з пропозицією вжити заходи з ремонту або заміни пошкодженої газової мережі, яка проходить – увага! – фасадом вказаного будинку. Відчуваєте різницю?! Я вказую керівникам ЖКГ на те, що виток газу відбувається всередині приміщення, а  ці двоє –  може, на диверсію? – пишуть про фасад будинку, тобто вказують, що газова труба розташована ззовні будинку. 

Далі відбувається звичайнісінький совковий сюр: приїхала бригада з Міськгазу, перевірила без моєї присутності зовнішню трубу і, не знайшовши витоків, поїхала. Відтак повідомили про це чиновників. І всі заспокоїлися.  

А «Регіон-Центр» при цьому ще й нагадав, що співвласники повинні самостійно ремонтувати газові труби. І при цьому не забувати  вчасно сплачувати за послуги. Вибачайте, але я ніяк не можу виявити ці послуги! За які саме послуги маємо сплачувати, поясніть?! 

Тим часом з труби і далі фугує газ. І що робити далі? Я звернулась до шести контрольних інстанцій. Подивлюсь, що вони вирішать. А далі про дії (радше, бездіяльність!) усіх цих посадовців напишу.

Але ж за цей час газ може таки вибухнути! І знову замість «Що робити» будемо з’ясовувати, «Хто винен»? 

Тамара БОРОВИК, позаштатний кореспондент «Версій» 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *