Депутати підбивають підсумки півріччя

На 30-й сесії Чернівецької облради, яка відбулася під головуванням керівника обласної представницької влади Івана ШИЛЕПНИЦЬКОГО, депутати розглянули виконання обласного бюджету за І півріччя 2009 року, внесли низку змін до обласного бюджету на 2009 рік, заслухали звіт голови ОДА Володимира КУЛІША про виконання бюджету області, «Програми соціально-економічного і культурного розвитку Чернівецької області» та здійснення делегованих облрадою повноважень у 2008 році та І півріччі 2009 року.

Під час обговорення звіту голови ОДА Іван Шилепницький високо оцінив результати співпраці обох гілок крайової влади, спрямованої на подолання наслідків катастрофічної повені 2008 року і світової фінансово-економічної кризи та виконання регіональних програм економічного, соціального та культурного розвитку краю.

Очільник крайової представницької влади звернув увагу присутніх на позитивну роль конструктивної критики владних дій та рішень з боку жителів області, політичних сил та незалежних ЗМІ, яка додає позитивної мотивації процесу удосконалення спільної соціальноорієнтованої діяльності обласної влади.

Під час пленарного засідання депутати обговорили хід виконання «Регіональних заходів з посилення фінансово-бюджетної дисципліни та мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку краю», внесли зміни до «Програми зайнятості населення Чернівецької області на 2008-2009 роки».

Під час розгляду стану виконання «Регіональної програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2008-2011 роках» у І півріччі 2009 року зазначалося, що владою краю чимало зроблено для зміцнення матеріально-технічної бази обласних лікувально-профілактичних закладів фтизіатричного профілю, що дасть можливість більш ефективно протидіяти поширенню такої небезпечної хвороби, як туберкульоз. Сесія облради прийняла також звернення до уряду та Мінздоров’я України про оснащення Сокирянської райлікарні необхідним медичним обладнанням та інвентарем.

Предметом емоційного обговорення в сесійній залі стала інформація заступника голови ОДА, депутата Віталія УСИКА про стан виконання протокольного рішення 28-ї сесії облради «Про повторний розгляд матеріалів стосовно соціально-економічного, фінансово-господарського стану і дотримання законодавства на території Заставнівського району».

Депутати розглянули також низку інших нагальних питань забезпечення життєдіяльності області.

У роботі 30-ї сесії обласної ради взяв участь народний депутат України Петро ГАСЮК.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *