Побував у відрядженні на Сході – і ти вже учасник АТО? (відео)

Про те, що начальник УМВС України у Чернівецькій області полковник Валерій Зінченко отримав статус учасника АТО, на прес-конференції повідомив член «Антикорупційно-люстраційної комісії» ЧОО «Майдан» Іван Кравчук. Сам керівник буковинської міліції це спростовує. 

«Якщо є такий закон у державі – не питання. Можливо, людина брала участь у бойових діях у зоні АТО і вже заслуговує того статусу… – обурюється Іван Кравчук. – Але хочеться, щоби громадськість знала про існування такого документа».

Після такої новини у ЗМІ соцмережі зарясніли коментарями обурених бійців (ми пом’якшили допис чоловіка у соцмережі –авт.): 

Юрій Шипітко, буковинський боєць, серйозно поранений на Сході: «Валєра, якого… ти є учасником АТО? Бійся гніву атошників і щирих українців!».

Сергій Козак, уже п’ятий місяць лікується у Київському госпіталі після важкого поранення при бойових діях: «Скількох сепаратистів він завалив, у яких боях брав участь??? Треба, аби він вийшов до народу і пояснив. А якщо має посвідчення учасника бойових дій, нехай здасть його і відмовиться від статусу».

Назар Гвоздюк, воює на Сході: «Хлопці, які дійсно там були й повернулися пораненими,  не можуть отримати такого посвідчення!.. А він отримав! Скільки ще потрібно смертей, щоби щось змінилося в цій країні???».

Прес-служба УМВС України в Чернівецькій області неодноразово повідомляла, що  Валерій Зінченко відвідував своїх підлеглих,  які несли службу у Донецькій та Луганській областях. Та погодьтеся, відвідувати бійців на Сході і воювати – різні речі…

Прояснити ситуацію вирішив сам керівник обласної міліції. Для цього зібрав журналістів на брифінг. Запевнив: ані статусу учасника АТО, ані посвідчення про це він не має.

«Рішення про присвоєння статусу учасника бойових дій приймає міжвідомча комісія, до складу якої входять фахівці МВС, Нацгвардії, Міноборони та інших відомств, – повідомив Валерій Михайлович. – Для того, щоб отримати такий статус, треба зібрати пакет документів, серед яких – накази, довідки, витяги з наказів, посвідчення про відрядження тощо, і додати до нього рапорт до Міноборони. Звідти документи направляють до комісії. Я не збирав жодних документів і не писав жодних рапортів. У зоні АТО був чотири рази. Але у наказі, до якого апелює комісія та деякі громадські діячі, чітко зазначено, що я перебував у відрядженні, а не брав участь в антитерористичній операції».

Галина ЄРЕМІЦА, незалежний журналіст,

Олена ТИМОФІЙЧУК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *