10 шкільних автобусів отримали 10 буковинських громад

Чернівецька обласна державна адміністрація придбала 10 шкільних автобусів. Вартував транспорт майже 19,4 мільйона гривень. Купили його на умовах співфінансування. Державний бюджет виділив на ці потреби майже 13,6 мільйона гривень, місцевий – 5,8 млн грн. А коштує один автобус від 1,8 до 2,2 мільйона гривень. 

Сьогодні ключі від нового транспорту отримали голови десяти територіальних громад: Ванчиковецької, Волоківської, Глибоцької, Конятинської, Мамаївської, Недобоївської, Топорівської, Сокирянської, Юрковецької та Кам’янської. 

Під час закупівлі шкільних автобусів на тендерних торгах вдалося зекономити частину виділених коштів, отож згодом ОДА придбає ще два таких транспортних засоби. 

Нині у Чернівецькій області доправляють дітей до місць навчання 159 шкільних автобусів. Загалом вони перевозять 11858 школярів, що становить 80% від потреби. Ще 20% транспортують перевізники, з якими укладено угоди.

Про те, що участь у заході передачі автобусів головам ОТГ взяли заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко та народна депутатка України Олена Лис, повідомила пресслужба Чернівецької обласної державної адміністрації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *