Українському товариству охорони природи – 75

26 липня 1946 року Уряд України (тоді – Рада Міністрів УРСР) ухвалив постанову №1273 за підписом М.С.Хрущова про утворення Українського товариства охорони природи. Це – одне з тих рідкісних рішень, які довели далекоглядність за сім з половиною десятиріч і виправдали суспільну місію.

Станом на сьогодні Українське товариство охорони природи об’єднує близько 1.5 млн. громадян нашої країни в усіх областях і регіонах держави.

Місія багатьох поколінь членів Товариства – охорона й відтворення сприятливого для життя навколишнього природного середовища, збереження здоров’я народу України, здійснення просвітницької діяльності, захист екологічних прав громадян, організація та участь у заходах з охорони природи, раціонального використання і відтворення природних багатств, формування й реалізація національної екологічної політики, сприяння збалансованому розвитку заради порятунку нації, держави і планети – пройшла крізь випробування і довела свою значимість за 75 років діяльності Українськото товариства охорони природи – УКРПРИРОДИ.

Історія, сучасність і горизонти Товариства викладені у книзі «Українське товариство охорони природи: 75 років діяльності і життя» на основі документів, подій і фактів; у сув’язі з життям і боротьбою незалежної суверенної держави; із спільними проблемами, мріями і сподіваннями людей в усіх областях, краях, регіонах України (www.ukrpryroda.org).

Щиро дякую членам нашого товариства усіх поколінь за відданість справі охорони й відтворення найцінніших дарів Творця – Природи і життя.

Бажаю вам, вашим рідним і близьким, всьому Українському народові – стійкості і процвітання, добра і благополуччя, чистого неба і теплого хліба!

Василь Шевчук, голова Українського товариства охорони природи

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *