Час прозорості: коли люстрація і псевдолюстрація – на користь справі

У №13 газети«Версії» була оприлюднена стаття «Псевдолюстрація як засіб дрібної помсти або Чому власник відомої фірми «Пакко» та лідер буковинського Автомайдану Коломієць  «пішов» з посади МНС-ника Ігоря Грицака».

Враховуючи, що ситуація неоднозначна, а звинувачення Коломійця на адресу Грицака досить серйозні, як і аргументи останнього на свій захист, редакція, згідно до журналістського кодексу, запропонувала  висловитися другій стороні конфлікту. Олексій Коломієць повідомив, що скористається цим. Невдовзі від прес-служби ГО «Автомайдан», яку він очолює, редакція отримала наступну інформацію, яку й пропонуємо увазі читачів. І хоча в ній немає жодного слова про згаданий конфлікт, але її суспільна значимість заслуговує на оприлюднення.       

Олексій Коломієць розкрив чергову корупційну схему

У країні тривають люстраційні процеси, які не обминули й Чернівецьку область. Так, офіцерський склад  і ветерани Управління державної служби з надзвичайних ситуацій звернулися до прокурора області П.К. Ванзуряка з вимогою негайно відсторонити від посад керівників Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області (ДСНС). Самі ж ДСНС-івці вказують на корупційні діяння начальника управління генерал-майора Братка Е.П., першого заступника начальника управління полковника Ялового М.М., керівника відділу по роботі з персоналом підполковника Смірнова О.Д., начальника відділу матеріально-технічного забезпечення підполковника Волошина Ю.Г.

Однак у ході підписання заяви керівництвом районних відділів Управління ДСНС виявилось, що дорогою до Заставнівського району зазначена заява (під якою вже стояли підписи 7-ми керівників районних відділів) таємничим чином зникла і ніхто не може сказати, хто й для чого її приховав. Згодом, за словами Олексія Коломійця, координатора буковинського «Автомайдану», стало відомо про проведення паном Братком нарад в усіх районах області та у місті Чернівці, на якій підписантів заяви точно не хвалили:

– Я неодноразово вказував на те, що в Управлінні ДСНС є великі проблеми, там корупція процвітала, – каже Олексій Коломієць. – Нещодавно ми домоглися того, що негідні люди залишили неналежні їм посади. Це був перший рапорт на звільнення. Та цього разу до мене звернувся офіцерський склад Управління ДСНС, вони вказують на цілу корупційну схему, в якій задіяно чимало людей, тому цього разу рапортів назбирається з десяток. Тому я прошу прокурора області посприяти у вирішенні даної проблеми і надати цим питанням правову оцінку, – наголошує Коломієць. – Що ж до корупційних діянь, то там перераховані і так звані «відкати» у розмірі 50% від вартості виділених паливно-мастильних матеріалів, куплених за державні кошти, і «благодійні внески» від районних відділів у розмірі 2000-5000 тис. грн., «плата» за кадрові призначення чи ротацію тощо.

Олексій Коломієць додав і про корупційні діяння у Заставні:

– Мені відомо, що там керує людина, яка тримає на посадах фіктивних людей, тобто вони отримують зарплату, але жодного дня не проводять на робочому місці. За що вони мають отримувати гроші?  Я знаю, що таких «мертвих душ» там є від двох до чотирьох. Але скільки їх там насправді, мають перевірити відповідні органи…

Пан Братко, як відомо, був неодноразово помічений у корупційних схемах. Спершу – перевитрата пального для техніки УМНС. Тоді це все «зам’яли», а хвости цієї справи довелось прибирати пану Яловому, який «засвітився» тоді теж з не найкращого боку. З достовірних джерел відомо і про ліцензію на вилов риби у Хмельницькій області, яка зареєстрована на підставну особу – Гасюка. Відомо також і про квартиру, яку пан Братко «викупив» у Борисова, сплачуючи за неї «преміальними». Однак все це досі залишалося на рівні пліток. Цього ж разу така схема не пройде і найближчим часом у цій структурі буде написано чимало рапортів, – наголошує Коломієць.

При зустрічі Олексія Коломійця з прокурором області Павлом Ванзуряком, останній одразу ж викликав слідчих і негайно вніс дану справу до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Прес-служба громадської організації «Автомайдан» 

1 001

2 001

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *