Буковинську міліцію очолить донеччанин?

Завтра в Чернівцях збираються представити нового начальника обласного УМВС. Офіційно цю інформацію в прес-службі УМВС України в Чернівецькій області не підтвердили.

Як стало відомо редакції газети «Версії» з власних джерел, буковинську міліцію, ймовірно, очолить уродженець Донеччини, Пілігрім Сергій Вікторович, 1962 р.н., який 1989 року закінчив Донецьку спеціальну середню школу міліції МВС СРСР,  1995-го – Українську юридичну академію за спеціальністю юрист. З березня 1986р.  почав службу в ВВС на посаді міліціонера. Пізніше працював на різних посадах на Донеччині,  а з жовтня 2007 призначений на посаду першого заступника начальника УБОП ГУМВС України в Донецькій області. Останнім часом очолював УБОЗ Полтавщини.

Співробітник Антикорупційного бюро та журналіст Артем Фурманюк в статті “Опричники” Ахметова на страже местного криминалитета и интересов Кремля” опублікованій на сайті sled.net.ua зазначає:

“Ще одним міліцейським фаворитом Ріната Ахметова, що потрапив на керівний пост в УВС Донеччини, став Сергій Пілігрім. Наприкінці березня 2014 року він зайняв посаду заступника начальника ГУМВС – начальника кримінальної міліції ГУМВС в області. Пілігрім також є вихідцем з донецького УБОЗу. Ще 2010-му він був заступником начальника Управління по боротьбі з організованою злочинністю в обласному УВС. Ця людина прославилася в міліцейських колах тим, що примудрився досадити самому Олександру Януковичу.
Десь через рік після отримання Віктором Януковичем президентської булави Пілігрім відправляється в “подорож” у Полтавську область, де призначається заступником начальника обласного УВС – начальником УБОЗ області. Там, незважаючи на попередження свого керівництва, він намагається влізти в нелегальні схеми нафтопереробного заводу в Кременчуці заради власного збагачення. Підсумком такого недалекоглядного вчинку стає негайне звільнення Пілігріма. Але довго без роботи він не залишається, тому що переходить на роботу заступником начальника Маріупольського порту з безпеки, який, як відомо, є вотчиною олігарха Ахметова”.

Вл.інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *