Успіх залежить від бажання

Карколомна акробатика і водночас вражаюча пластика – це брейк-данс. Сьогодні у Чернівцях у нього з’являється все більше прихильників. Завдяки ж танцювальній школі «Frau Mьller» цей вид екстремального танцювального напрямку організувався у молодіжно-танцювальний рух ще з 2001 року. І сьогодні чернівецькі брейкери вже відомі за межами Буковини.

– Зупинитись на досягнутому – творчо вмерти, – каже Наталя Мюллер, художній керівник і тренер школи. – Саме школа танців «Frau Mьller» підштовхнула багатьох чернівецьких тренерів до культивування цього виду вуличних танців у спортивних залах. Ми, разом з вихованцями, а це діти молодшої та середньої вікової категорії, продовжуємо постійно працювати над собою.

Успіх же школи танців «Frau Mьller», зі слів її керівника і тренера, залежить від бажання дітей серйозно тренуватися та прикладати зусилля для досягнення результату.Тоді останній, як то кажуть, не забариться. Скажімо, Нікіта Лановенький, Олесь Косташ, Вадим Князь, Андрій Терновецький, Дмитро Гоцман, Роман Кравченко, які займаються вже другий рік, стали постійними учасниками різноманітних «батлів» і серйозних змагань, як Відкритий Всеукраїнський Чемпіонат із сучасних танців в Одесі – 2010. Між іншим, дівчатка – Марина Хникіна та Ліана Ємчук – не поступаються хлопцям, а де в чому навіть і перевершують їх. Серед дітей молодшої вікової категорії кращими бі-боями школи «Frau Mьller» визнано Ігора Павлюка й Андрія Шарагова. До речі, другокласник Ігор Павлюк, крім брейк-дансу, встигає серйозно займатися ще й англійською, вокалом і шахами.

– Змагальна складова завжди цікава дітям, – стверджує п. Наталя. – Ось і нещодавно за нашої ініціативи відбулася дружня зустріч з брейк-дансу (джем) в Івано-Франківську між нашою командою «Only Best» і місцевою «Vertical Limit style», яку тренує Федір Хашалов.

Він, як відомо, фіналіст телепроекту «Україна має талант» у складі танцювального колективу «Vertical Limit», який за результатами 3-го сезону «Танцюють всі!» потрапив до 20-ки кращих танцюристів країни. Але Федір відомий ще й своїми світовими досягненнями у гімнастиці, фітнесі та пауерліфтингу. На запрошення пані Мюллер потренувати дітей у Чернівцях, Федір Хашалов протягом двох місяців навчав їх азам акробатики, яка є найбільш видовищним елементом брейк-дансу.
За словами Федора Хашалова, тренувати чернівецьких діток йому було не складно, бо вони вже мали хороший рівень підготовки у школі брейк-дансу «Frau Mьller». Та, головне, – їм це подобається, є бажання працювати над собою.

– Утім, результат вимагає систематичних занять. Хоча би по дві години на добу, – наголосив Хашалов. Інакше навички, здобуті на тренуваннях, втрачаються. За два місяці занять з дітками я побачив результат: їхні танцювальні вміння стали кращими. Основи акробатики вони добре засвоїли, тому для них зараз важливо не втратити набуте, розвиватися далі. Адже життя – це рух!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *