Новий екологічний флешмоб започаткували активні жінки Глибоцької громади

Співорганізаторка заходу Олена РЄПІНА.

 

Про шкідливість штучних вінків, корзин і квітів, які несуть на кладовища і до пам’ятників, знають всі. Та чим замінити, коли живі букетики такі недовговічні? Альтернативу запропонували активістки, керівниці, депутатки, громадські діячки Глибоцької територіальної громади: висаджувати квіти в горщики і використовувати для покладання у знаменні і пам’ятні дні. Ідея народилася під час круглого столу «ЄДНАННЯ ЖІНОК ЗАРАДИ РУХУ ВПРЕД», який провела в громаді директорка ГО «Центр громадської активності «СИНЕРГІЯ»  НАТАЛЯ БАТРАКОВА.   А прецедентом став подарунок, який отримала кожна учасниця від партнера заходу, найбільшого в Україні інтернет-магазину посадкового матеріалу, що діє на території місцевої громади, «Florium».

У подарунковому пакетику кольорове асорті із 10 цибулин тюльпанів сорту  FLORIDA.  Цибулини з Нідерландів з гарантією сортності і якості протягом 3 років!

«У світі існує багато жіночих організацій, домінантою діяльності яких є екотематика. Впорядковувати навколишній простір, робити його безпечним і комфортним для себе і своїх нащадків – це так природньо для жінки, –  каже співорганізаторка заходу ОЛЕНА РЄПІНА,  – тож пропозиція започаткувати нову еко-традицію знайшла підтримку серед прогресивного жіноцтва громади. Це вже не перша ініціатива, яку ми реалізуємо у співпраці із директором «Florium» паном ПЕТРОМ ТОНЕНЧУКОМ. До прикладу, коли до нас приїжджали культурні делегації зі Сходу України, ми їм дарували висаджену у горщики квітку декоративної червоної рути (монарда двійчаста), що було дуже символічно і зворушливо».

До слова, це була не єдина пропозиція,  що викристалізувалася під час зустрічі. Бо програма круглого столу була насиченою і різноманітною: доповідь щодо стану реалізації ґендерної політики на національному та регіональному рівнях,  презентація результатів політичної участі жінок у виборах 2020, перегляд фільму «Один день із життя кандидатки» тощо. Добірне товариство учасниць – фахівчині високого рівня галузей освіти, медицини, культури, соціального захисту, які  активно долучалися до обговорення, зійшлися на тому, що потрібно створювати громадську жіночу організацію, а Наталя Батракова пообіцяла методичний супровід у цій справі.

Захід відбувся саме у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насилля над жінками, тож у роботі круглого столу не оминули і цієї болючої теми. На підтримку акції «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЛЯ» присутні використали помаранчеві стрічки, що є символікою цього дня.

 

Директорка ГО «Центр громадської активності «СИНЕРГІЯ»  Наталя Батракова та голова Глибоцької ТГ Григорій Ванзуряк.

 

Про вклад жінок у розвиток громади на початку зустрічі розповів голова Глибоцької ТГ ГРИГОРІЙ ВАНЗУРЯК.

«Якщо захід  має позитивне продовження і переріс у нові проєкти, вважаємо його вдалим», – підсумували організатори та учасниці круглого столу.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *