Дослідники запевняють, що вони зробили значний прорив у боротьбі зі старінням і знайшли спосіб омолоджувати неактивні клітини, що старіють. Однією з причин, через яку людина стає більш сприйнятливою до захворювань, є те, що тканини накопичують старі клітини. Тобто вони є живими, але не ростуть і не функціонують наповну. Подолати цю проблему допоможуть хімічні сполуки, що містяться у червоному вині, чорному шоколаді, червоному винограді та чорницях.
Отож, щоби бути молодим, треба пити червоне вино та заїдати чорним шоколадом – такий висновок зробили хіміки-дослідники з Ексетерського та Брайтонського університетів. Яким чином ці продукти можуть зберегти молодість, йшлося навіть у сюжеті ТСН.
Дослідники запевняють, що вони зробили значний прорив у боротьбі зі старінням і знайшли спосіб омолоджувати неактивні клітини, що старіють. Однією з причин, через яку людина стає більш сприйнятливою до захворювань, є те, що тканини накопичують старі клітини. Тобто вони є живими, але не ростуть і не функціонують наповну. Подолати цю проблему допоможуть хімічні сполуки, що містяться у червоному вині, чорному шоколаді, червоному винограді та чорницях.
Професорка молекулярної генетики університету Ексетер Лорна Гарріс ще у 2018 році запевняла, що нові результати досліджень дозволяють припустити, що за допомогою цих продуктів можна не лише лікувати старі клітини, а й відновлювати їх та повертати деякі функції молодих. А доктор Ева Латорре, науковий співробітник університету, яка проводила досліди, була здивована ступенем та швидкістю змін у клітинах настільки, що навіть назвала це «справжньою магією».
Вчені сподіваються, що це дослідження дасть поштовх для розвитку терапії, завдяки якій люди з віком ставатимуть лише кращими і молодшими, а про вікові проблеми можна буде забути назавжди.