Як обійтися без тендерів? – розбий закупівлі на частини: Освітяни з Глибокої без тендерів замовили у супер-ФОПів з однієї квартири приладдя на 7 млн грн

Управління освіти Глибоцької районної державної адміністрації нинішнього квітня  за неконкуретною процедурою уклало з ФОП Юрієм Тимофійовичем Подгорним низку угод на загальну суму 1 млн грн. Про це написав проект «Закупівлі Чернівці». на FS

Загалом же у квітні освітяни уклали з ФОП Подгорним 5 угод на «допорогові» суми, тобто на 199,9 тис. грн кожна. Скажімо, 2 квітня укладено договір на постачання комплекту парт на суму 199 тис. грн; 3 квітня – на постачання мікроскопів і наборів для конструювання на суму 199 892 грн; 10 квітня підписані водночас 3 угоди на придбання лабораторних столів (на суму 200 тис грн), камери з екраном на тринозі (199 тис грн) та інтерактивної дошки «Талібу» за 200 тис грн.

Основний вид діяльності ФОП Подгорного – гуртова торгівля офісними меблями. За 2018 – 2019 роки Управління освіти Глибоцької РДА придбало в цього підприємця обладнання на загальну суму 1,9 млн грн. Всі 23 закупівлі у Юрія Подгорного відбулися без тендерних процедур і конкурентів.

Слід зазначити також, що 26 березня управління освіти Глибоцької РДА підписало ще 6 договорів із підприємницею Лесею Олексіївною Дабуш. За ними придбали різну комп’ютерну техніку, проектори та шкільні меблі. П’ять із цих договорів були на суму, трохи вищу за гранично допустиму «допорогову» – по 200 тис. грн, і одна угода на 197 тис грн. Прикметно, що в окремих з цих підписаних договорів зазначена підприємниця вказувала номер телефону, яким користується згаданий ФОП Подгорний.

Юрій Тимофійович Подгорний – це 70-літній чернівчанин. Із соціальної мережі Facebook можна зробити припущення, що він має дочку Ірину Скрипченко, яка завідує сектором ГУ ДФС у Чернівецькій області. Вони є друзями у Facebook. А ще Скрипченко задекларувала 2015-го подарунок від Юрія Подгорного вартістю 134 тис грн.

 

Пікантні деталі від «Наших грошей»: що далі, то цікавіше

Юрій Подгорний зареєстрований підприємцем ще від 2003 року за основним видом діяльності «Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами». Минулого березня він знявся з обліку і поновився ФОПом через три місяці, але з іншим КВЕДом – «Оптова торгівля офісними меблями». За місцем його прописки в Чернівцях раніше була прописана і 73-річна Леся Дабуш, у якої найбільшим замовником є управління освіти Глибоцької РДА, яке від кінця 2016 року уклало з нею угод на 2,38 млн грн – і всі без тендерів.

А ще п. Дабуш при реєстрації зазначила електронну пошту  nnp2007@ukr.net. Саме цю адресу вказує і КП «Магазин навчально-наочного приладдя» в Чернівцях, підпорядковане обласній раді. Це підприємство очолює Любов  Василівна Кириченко. Людина з таким ПІБ мала однакову прописку з Лесею Дабуш.

Таким чином «сполучені» ФОПи від грудня 2016 року отримали від управління освіти Глибоцької РДА за неконкуретною процедурою замовлень на загальну суму 7,02 млн грн. І з тендерами не заморочувалися.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *