Українські прикордонники не контролюють 150-кілометрову ділянку кордону з Угорщиною

Українські прикордонники не контролюють 150-кілометрову ділянку кордону з Угорщиною. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив  головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

За його словами, на цій ділянці розташовані приватні вишки з приватними охоронцями. «Ділянка українсько-угорського кордону, протяжністю 150 кілометрів, фактично вийшла з-під контролю Держприкордонслужби України і є приватною», – заявив Матіос.

Військовий прокурор зазначив, що прикордонники не можуть контролювати цю ділянку, оскільки там розташовані приватні вишки з приватними ж охоронцями. При спробі наблизитися до них, вони засліплюють прикордонників прожекторами і навіть відкривають вогонь із зареєстрованої зброї. Анатолій Матіос розповів, що згадані 150 км – це земельні ділянки площею 2 га, якими селищна рада наділила місцевих жителів. «Після цього вони були закумульовані в окремо взятих руках, вибудована комунікація і там кластери взагалі «гуляйполівських» часів», – зазначив прокурор і додав, що усіми справами на цих територіях керують циганські барони і місцеві старости.

Прокурор уточнив, що така ситуація в регіоні триває вже 10 років і за цей час держава не може взяти цю ділянку кордону під свій контроль. Про цю ситуацію він пообіцяв доповісти генпрокурору Юрію Луценку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *