Резонансні злочини та події в Україні 31.12.2008 р.

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3968 заяв про злочини. Вжитими заходами 1245 (31,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 11 розбійних нападів, 13 пограбувань, 1 факт незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено 4 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 2 гранати, 100 г вибухівки та 135 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб, у яких вилучено 13,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6355 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 95 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 95 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 38 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортна пригода з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 108 – травмовані.

В місті Дніпропетровськ у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 43-річну громадянку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 31-річного жителя села Київської області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив господарку.

У столиці в приміщенні одного з магазинів затримано 40-річного громадянина Грузії (мета перебування в Україні з’ясовується). Встановлено, що він викрав у 58-річної місцевої жительки, гаманець, у якому знаходилося 1 тис. гривень.

У Сімферополі затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, з автомашини якого вилучено 300 г амфетаміну.

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в травні цього року, у порушення вимог Закону України “Про податок на додану вартість”, завищили розмір податкового кредиту, на підставі чого згадане товариство незаконно отримало з держбюджету відшкодування податку на додану вартість на суму 4,5 млн. гривень. Слідчим відділом податкової міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення)

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *