Берегометський лісівник проводив «ухилянтів» лісами до Румунії

Державне бюро розслідувань (ДБР) здійснює системну та комплексну роботу щодо викриття схем незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку під час воєнного стану. Тож і цими днями працівники ДБР повідомили про підозру майстру лісу Берегометського лісомисливського господарства, що на Буковині. Він організував переправляння чоловіків призовного віку до країн Євросоюзу.

Лісник добре знався на прикордонній місцевості та орієнтувався у графіках несення служби правоохоронців на ділянках кордону, що проходить крізь лісництво.

Він знаходив людей, які бажали перетнути кордон, шукав їм місце для тимчасового проживання і згодом проводив углиб лісу. Там групу зустрічали інші учасники схеми, які безпосередньо й доставляли чоловіків до Румунії.

За один раз учасники схеми проводили через кордон до 5 людей. Вартість їхніх послуг сягала 2,5 тис. доларів США з особи.

Під час отримання однієї з таких виплат майстра лісу було затримано. Правоохоронці вивчають усі обставини правопорушення та встановлюють інших учасників схеми.

Майстру лісу повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

Державне бюро розслідувань

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *