Україна. Злочини та пригоди 3 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 362 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 867 (42,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, десять розбійних нападів, 48 пограбувань, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено три обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 500 грамів вибухівки, електродетонатор та понад 1,2 тисячі набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 59 осіб. У них вилучено 15,3 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 205 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.

Протягом минулої доби порушено 24 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них шість – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 47 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 59 – травмовані.

У місті Житомирі в січні ц.р. у своїй квартирі було знайдено мертвим з травмою голови 35-річного безробітного чоловіка. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 4 січня дерев’яною палицею завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю квартири під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У місті Кривому Розі Дніпропетровської області у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням 44-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи. Попередньо встановлено, що він 1 лютого вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Дніпропетровській області 30 січня до міліції звернувся 85-річний житель Магдалинівського району, який заявив, що ввечері 29 січня двоє невідомих розбили шибку вікна і проникли до його будинку. Погрожуючи ножем та предметом, схожим на пістолет, зловмисники відібрали у заявника п’ять тисяч гривень, 400 євро, 300 доларів США, незареєстровану мисливську рушницю й втекли. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали двох безробітних жителів районного центру віком 30 та 26 років. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання одного із затриманих працівники міліції вилучили незареєстрований газовий пістолет іноземного виробництва.

У місті Кіровограді в результаті проведення оперативно розшукових заходів працівники міліції затримали двох військовослужбовців контрактної служби віком 22 та 20 років, які 10 січня на вулиці, погрожуючи ножем, відібрали у 21-річної безробітної місцевої жительки мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У Солом’янському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного громадянина Федеративної Республіки Нігерії. Попередньо встановлено, що він 2 лютого на вулиці завдав ножове поранення грудей своєму 38-річному співвітчизнику під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Потерпілого госпіталізовано.

У місті Краснодоні Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили 300 грамів вибухівки та електродетонатор.

У Голосіївському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили 10 грамів кокаїну.

У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб приватного підприємства, які підробили документи та зареєстрували чотири вантажні автомашини, передані їм на умовах договору лізингу без зазначення обтяження у реєстраційних документах. Своїми діями правопорушники позбавили акціонерне товариство права власності на зазначені транспортні засоби та завдали збитків згаданому товариству на загальну суму 1,24 мільйона гривень. У подальшому правопорушники надали закарпатській філії одного із банків вказані транспортні засоби в якості застави та отримали 959,5 тисяч гривень кредиту, який привласнили. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366, ч.2 ст.222 та ч.5 ст.191 (зловживання владою або службовим становищем, службове підроблення, шахрайство з фінансовими ресурсами та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства, які в 2004 році не забезпечили перерахування до державного бюджету загальнообов’язкових платежів по пенсійному страхуванню, чим завдали Пенсійному фонду України збитки на загальну суму понад 677 тисяч гривень. Прокуратурою міста Рубіжного порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який надав до управління капітального будівництва Львівської міської ради завідомо неправдиві відомості про економічний стан підприємства (щодо кваліфікації та досвіду працівників товариства, наявності у власності обладнання, будівельних машин і механізмів, які передбачаються для виконання будівельних робіт), на підставі яких зазначене товариство було визнано переможцем ряду тендерів, зокрема, на реставрацію та реконструкцію одного з театрів та на ремонт двох вулиць у місті Львові (роботи не виконувалися). Внаслідок зазначених дій із державного бюджету було безпідставно виплачено шість мільйонів гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Рівненській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в 2007 році отримали у банку 1,5 мільйона гривень кредиту й, у порушення вимог Закону України “Про заставу”, незаконно реалізували заставне майно. Внаслідок протиправних дій правопорушників, банківській установі завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою міста Рівного порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *