Ціна питання – 17 мільйонів: Тож скільки з них розкрадено чернівецькими чиновниками?

Розслідується схема привласнення працівниками міськради коштів на перевезеннях «пільговиків»

 

Коли у чернівецьких ЗМІ пролунала цифра зловживань на перевезеннях пільгових категорій пасажирів у  5 млн грн і через кілька днів чернівецька громадськість обурилася відсутністю реакції це з боку влади й правоохоронців, чернівецький міський голова Олексій Каспрук написав у Фейсбуці , що ревізія Держаудитслужбою окремих питань роботи департаменту соцзахисту за 2016-2019 роки встановила зайве відшкодування 12 перевізникам 914 566,70 грн. за пільгові перевезення, здійснені у 2018-2019 роках. Натомість  начальник ГУ Нацполіції в області Анатолій Дмитрієв під час пресконференції повідомив журналістам, що правоохоронці вилучили всі документи і проводять експертизи, а конкретна сума розтрат ще не відома. Про це «Версії» писали у попередньому числі.

 

А програма «Наші гроші» з власних джерел дізналася, що у 2016-2019 роках посадові особи Департаменту ЖКГ Чернівецької міськради та Департаменту соцзахисту населення міськради спільно з посадовцями ТОВ «Денисівка-1» та КП «Муніципальний інфоцентр» вносили у звітні офіційні документи неправдиві відомості про планову та фактичну кількість перевезених «пільговиків» і привласнили понад 4 млн грн з бюджету Чернівців. Про це йдеться в ухвалах Шевченківського райсуду м. Чернівці від 3 лютого. Слідчі встановили, що заступник начальника відділу транспорту, зв’язку та енергетики Департаменту ЖКГ міськрад Ігор Кожуленко, спільно з посадовцями Департаменту соцзахисту населення міськради, у змові з директором Муніципального інфоцентру, а також посадовими особами  фірми-перевізника «Денисівка-1», зловживаючи службовим становищем, налагодили протиправний «механізм» привласнення бюджетних коштів, виділених Чернівецькою міськрадою на пільгове перевезення окремих категорій громадян.

Установлено, що у 2016-2019 роках між «Денисівка-1» і Департаментом праці та соцзахисту населення укладено чотири угоди про виплату компенсації за проїзд «пільговиків» на автобусних маршрутах №№4, 6, 23 та 27. За чотири роки Департамент перерахував ТОВ «Денисівка-1» 16,86 млн грн компенсаційних виплат за перевезення пільгових категорій громадян.

З’ясовано, що при обчисленні компенсацій за щомісячними звітами перевізника, які подавалися на погодження до Департаменту ЖКГ, враховувалося співвідношення  безоплатних і платних пасажирів та кількість  планових і виконаних рейсів. Під час перевірки правильності та обґрунтованості сум до оплати, включених підприємством «Денисівка-1» до звітів і погоджених чиновниками Департаменту ЖКГ, були виявлені розбіжності при визначенні планових та використаних рейсів, що призвело до завищення сум компенсаційних виплат ТОВ «Денисівка-1» на загальну суму понад 4 млн грн.

«Наші гроші» повідомляють, що в цій «компанії» опинилися  керівник-засновник ТОВ «Денисівка-1» Віталій Дзюбак, начальник відділу кадрів перевізника, директор-засновник аудиторської фірми «Аудит-Сервіс», яка надає такі «своєрідні» бухгалтерські послуги зазначеному перевізнику, адміністратор системи моніторингу громадського транспорту, які за «підтримки» заступника начальника відділу транспорту, зв’язку та енергетики департаменту ЖКГ Чернівецької міськради та директора Муніципального інфоцентру, за 2016-2019 роки «освоїли у правильному напрямку» 16,86 млн грн бюджетних коштів.

«Наші гроші» зазначають, що у 2016-2019 роках заступником начальника відділу транспорту, зв`язку та енергетики департаменту ЖКГ Чернівецької міської ради був Ігор Кожуленко. Чернівецьке комунальне підприємство КП «Муніципальний інфоцентр» і досі очолює Іван Паращук. Керівником та співвласником ТОВ «Денисівка-1» є Віталій Дзюбак, інша співвласниця – Олена Харабара, підписант Світлана Любківська.

За матеріалами nashigroshi.org

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *