В Україні забагато тюрем

Новий міністр юстиції вважає, що кількість тюрем має бути мінімізована до двох. «Це мають бути нові сучасні споруди за зразком країн Північної Європи – Норвегії, Данії,  – де утримуватимуться лише найскладніші, найпроблемніші злочинці», – розповів новий міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю програмі «Он воно як» (Bihus.Info).

За його словами, реформа пенітенціарної системи повинна запровадити інші види покарань, ніж ув’язнення, щоби стимулювати виправлення засуджених і зменшити кількість злочинів у державі.

«Фокус має бути на санкціях покарання, не пов’язаних з позбавленням волі. Ті, хто йде в тюрму, повертається звідти і в більшості випадків повторно скоює злочин. Тому ми його туди відправляємо незрозуміло навіщо», – пояснює Малюська.

Він додав, що організаційно та фінансово побудова такої системи альтернативних покарань (електронний моніторинг, браслети, домашні арешти не як забезпечення, а як санкція) – це великий інфраструктурний проект, який потребує грошей та часу.

Відповідні зміни, за словами міністра, мають бути внесені у КПК. Він також уточнив, що скорочення кількості в’язниць саме до двох– це не точні дані, вони потребують додаткових розрахунків.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *