Кримінал та події в Україні 15 січня

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 587 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 001 (43,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 12 розбійних нападів, 58 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 45 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, 12 обрізів мисливських рушниць, 4 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 709 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 51 особу. У них вилучено 10,1 кг наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 785 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 осіб.

Протягом минулої доби порушено 176 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 44 – у сфері службової діяльності, у тому числі дев’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 66 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких десять осіб загинули та 82 – травмовані.

У Донецькій області працівниками міліції затримано 44-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який 7 січня в будинку за місцем тимчасового проживання під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв смертельні тілесні ушкодження 51-річній особі без постійного місця проживання й роботи, а труп виніс на територію сільського кладовища.

У Харківській області працівниками міліції було затримано 25-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Він 30 грудня минулого року, з метою крадіжки, зайшов до одного з магазинів й пострілом з обрізу мисливської рушниці заподіяв смертельне поранення 22-річному робітнику.

В Автономній Республіці Крим міліцією затримано 44-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який 14 січня на вулиці вказаного селища під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з обрізу мисливської рушниці поранив у ногу свого 36-річнорго односельця, без постійного місця роботи.

У місті Боярці Київської області на вулиці затримано 28-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 2 грами героїну.

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління сільськогосподарського виробничого кооперативу, який у минулому році надав неправдиві відомості до обласної філії одного з банків щодо наявності заставного майна й отримав кредит у сумі 248 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у минулому році підробив акт виконаних робіт з будівництва житлового будинку (фактично не виконані), згідно з укладеним договором з іншим товариством з обмеженою відповідальністю, чим завдав збитки останнім на суму понад 4.9 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього заступника голови селищної ради та начальника відділу обліку та звітності тієї ж селищної ради. Вони у минулому році використали не за цільовим призначенням понад 506 тис. грн. бюджетних коштів, призначених для проведення аварійно-відновлювальних робіт місцевої котельні. Слідчим відділом Луганського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України).

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця Головного управління земельних ресурсів у згаданій області, який вимагав та отримав 12 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за сприяння йому в отриманні позитивного висновку експертизи для розміщення споруд підприємства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільради, які порушили вимоги постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження порядку обстеження майна, пошкодженого внаслідок стихійного лиха, що сталось 23-27 липня 2008 року”, незаконно використали понад 203 тис. грн. бюджетних коштів (виділені на ремонт автодоріг в одному з сіл) для проведення ремонтних робіт автодоріг у іншому селі, яке до реєстру постраждалих від наслідків стихійного лиха внесено не було. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу ДПА у Хмельницькій області, яка вимагала та отримала 10 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за непроведення перевірки його підприємницької діяльності. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *