Михайло Папієв: «Майбутнє України не на базарах, а в потужних промислових підприємствах»

Крайова влада відновлює промислові потужності області. Як повідомив нещодавно під час робочої наради на ТОВ «Машзавод» голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, найближчим часом відновить обсяги виробництва ТОВ «Арго». Зокрема, буде відкрито кредитну лінію на 50 млн. гривень для поповнення оборотних коштів підприємства.

– Торік на підприємстві були всі ознаки рейдерського захоплення і довелося докласти чимало зусиль, аби не дати захопити підприємство, – підкреслив Михайло Папієв. – Однак була принципова позиція облдержадміністрації – зберегти виробництво на території області та не дозволити вивезти сучасне обладнання.

– Нині йдеться про відновлення обсягів виробництва на підприємстві з тим, аби забезпечити людям робочі місця, а області – соціально-економічний розвиток, – відзначив Михайло Папієв. – В обласної виконавчої влади достатньо можливостей для того, щоб відстояти інтереси Буковини та буковинців.

Крім того, голова ОДА наголосив на тому, що ефективна підготовка кадрів полягає у правильному формуванні державного замовлення. За його словами, нині в області загалом та державі, зокрема, спостерігається з одного боку нестача кваліфікованих кадрів за окремими спеціальностями, а з іншого – надмір кадрів за спеціальностями, якими ринок праці перенасичений. На думку керівника крайової виконавчої влади, найбільші кризові явища очікують державу саме через відсутність кваліфікованої робочої сили, відсутність прогнозу кадрових потреб та мотивації до праці. Михайло Папієв підкреслив, що державне замовлення повинно формуватися не міністерствами, а визначатися потребами ринку праці.

– Необхідно провести розрахунки на подальшу перспективу та чітко визначити, яких саме спеціальностей потребуватиме вітчизняний ринок праці, – відзначив Михайло Папієв. – Щоб ми знали, що нам потрібні, до прикладу, інженери-технологи, і відповідно до цієї потреби формували державне замовлення з урахуванням потреби заохочення громадян здобувати саме той фах, якого потребує ринок праці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *