У Чернівцях від падіння дерев упродовж доби постраждало 12 автомобілів

В області рятувальники продовжують надавати допомогу населенню у зв’язку з погодними умовами

Внаслідок погіршення у Чернівцях та області погодних умов, які супроводжувалися сильними опадами – дощем та мокрим снігом, утворенням на дорогах снігових заметів та посиленням вітру, за попередню добу рятувальники здійснили 42 бойових виїзди для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди. Про це повідомляють в обласному Управлінні ДСНС.

Працівники Управління проводили буксирування автомобілів у Вижницькому, Сторожинецькому, Глибоцькому, Новоселицькому районах, а також у містах Кіцмань, Сторожинець та Чернівці. У результаті цих робіт рятувальники вивільнили із снігових заметів 49 автомобілів, у яких перебували 134 людини, з них 6 дітей. У п’ятьох випадках буксирували автомобілі швидкої медичної допомоги. У с. Костинці Сторожинецького району  рятувальники відбуксирували «швидку» з 4-ма людьми, в тому числі однією дитиною. У Вашківцях на Вижниччині рятувальники двічі вивільняли карети «швидкої» із снігових заметів, ще один такий випадок був у Кіцмані. У результаті оперативних дій рятувальників всі автомобілі було вивільнено, а машини швидкої медичної допомоги змогли вчасно дістатися до хворих.

ryat2

У Чернівцях по вул. Авангардній пожежно-рятувальні підрозділи залучалися до розпилення та прибирання поваленого дерева, яке впало на автомобіль, що рухався. На момент падіння всередині авто знаходився водій. Рятувальники за допомоги спецобладнання прибрали дерево, а водія одразу оглянули медики. На щастя, чоловік госпіталізації не потребував.

Окрім цього, рятувальники вивільняли автомобілі, на яких впали дерева по вул. Трепка, Ентузіастів, Південно-Кільцевій, Руській, Комарова, Поштовій та Героїв Майдану. Загалом від падіння дерев було пошкоджено 12 автомобілів. Під час інших виїздів рятувальники розпилили та прибрали повалені внаслідок негоди дерева з проїжджих частин та будівель.

ryat1

У с. Маршинці Новоселицького району, м. Новоселиці та м. Хотині рятувальні підрозділи залучалися до відкачування води з підвальних приміщень будівель.

Всього до ліквідації наслідків негоди від УДСНС залучалось 44 одиниці техніки та 178 чоловік особового складу.

Станом на 09.30 год. 14 листопада знеструмлено 41 лінію електропередач, внаслідок чого без електропостачання залишаються 64 населених пункти, з них 36 частково у 6 районах області (Вижницький, Глибоцький, Кіцманський, Хотинський, Путильський, Сторожинецький) та м. Чернівці.

За прогнозами Чернівецького гідрометцентру, 14 листопада по території області та місту збережеться сильний північно-західний вітер, хуртовина, на дорогах ожеледиця. Рятувальники Управління ДСНС закликають буковинців бути обережними та не виходити без потреби з дому.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *