Щоби ви не залишилися раптово без газу, води і світла, зверніть увагу на цю інформацію

Ми всі – споживачі житлово-комунальних послуг

Від 1 травня 2019 року набрав чинності Закон України «Про житлово-комунальні послуги»  

Найголовніше:  до 1 травня 2020-го  співвласники багатоквартирних будинків шляхом проведення загальних зборів повинні визначитися з моделлю укладення договорів на отримання комунальних послуг (теплопостачання, водопостачання та водовідведення, поводження з побутовими відходами). Рішення, прийняте на таких зборах, оформляється протоколом загальних зборів за формою, визначеною в наказі Мінрегіонбуду № 203 від 25 серпня 2015 р.

 

Згідно зі ст.14 даного Закону співвласники /об’єднання співвласників багатоквартирного будинку самостійно обирають одну з моделей договірних відносин за кожним видом комунальних послуг. У межах одного багатоквартирного будинку можуть обиратися різні моделі договірних відносин за різними видами комунальних послуг.

За рішенням співвласників багатоквартирного будинку (уповноваженого органу управління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку), прийнятим відповідно до закону, договір про надання комунальної послуги укладається з виконавцем відповідної комунальної послуги за такими моделями:

* кожний співвласник багатоквартирного будинку самостійно підписує індивідуальний договір;

* від імені та за рахунок усіх співвласників багатоквартирного будинку управитель або інша уповноважена співвласниками особа оформляє колективний договір;

* об’єднання співвласників багатоквартирного будинку або інша юридична особа, яка об’єднує всіх співвласників такого будинку в їхніх інтересах укладає відповідний договір про надання комунальних послуг як колективний споживач.

 

Уповноваженою особою може бути:

* співвласник багатоквартирного будинку;

* управитель багатоквартирного будинку;

* уповноважений орган управління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку;

* правління житлово-будівельного кооперативу;

* інша фізична чи юридична особа, уповноважена рішенням співвласників /уповноваженого органу управління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *