Чи будуть дешеві квитки на літаки в Україні?

Ryanair скасовує польоти до України, бо Бориспілю, бачте, не вигідні дешеві квитки. Натомість Гройсман доручив залучити НАБУ до оцінки переговорного процесу

Одна з найбільших і найдешевших за вартістю квитків європейських авіакомпаній (лоукостер) Ryanair попросила вибачення у своїх клієнтів в Україні за те, що через дії представників аеропорту «Бориспіль» дешевих рейсів не буде не тільки в Києві, але й у Львові. Ryanair заявив, що київський аеропорт веде політику на захист авіакомпаній із високими тарифами: згадується, зокрема, компанія «Міжнародні авіалінії України». Тож Бориспіль позбавив українців доступу до дешевих європейських тарифів.
Головний комерційний директор Ryanair Девід О’Браєн висловив жаль щодо цього: «Київський аеропорт продемонстрував, що Україна ще не є достатньо зрілим і надійним місцем для інвестицій», – заявив він. Дії аеропорту Бориспіль призведуть до втрати понад 500 тис. клієнтів і 400 робочих місць «тільки за перший рік». Договір було погоджено всіма службами аеропорту і зовнішніми аудиторами, які візують усі вихідні фінансові документи і договори», – зазначив він.
Вочевидь, у Борисполі вирішили, що не варто возити, скажімо, до Польщі, за 20 доларів, коли можна це робити за 200, коментують експерти на українських телеканалах. Натомість у Борисполі заявили, що деякі вимоги лоукостера можуть призвести до збитків у 2 млрд грн на рік.
Натомість прем’єр-міністр Гройсман доручив залучити НАБУ до оцінки переговорного процесу на предмет дотримання законів України. Голова уряду заявиви також про необхідність перезавантаження перемовин із авіакомпанією Ryanair.
Відтак гендиректор аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Тетяна Романовська повідомила, що «Ryanair» все-таки може полетіти в Україну. Влада спробує поновити переговори з дешевим лоукостером про польоти до України, а також оцінить перебіг попередніх переговорів.
А міністр інфраструктури Володимир Омелян учора, 12 липня, вніс на розгляд Кабінету міністрів подання про звільнення керівника аеропорту «Бориспіль» Павла Рябікіна. Хоча напередодні – ще дужо заяви Гройсмана – казав, що Ryanair скасує свої польоти.
За матеріалами інформаційних сайтів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *