Чому з телеканалу ZIK масово  звільняються журналісти? Бо його купив Медведчук

Юрій БУТУСОВ, головний редактор порталу Цензор.net: «Купівля каналу ZIK Медведчуком інформаційна підготовка до масштабної війни»

Три новинних телеканали – 112, «NewsOne» і вже й ZIK, куплені кумом Путіна і агентом Кремля в Україні Віктором Медведчуком за один рік. Росія нарощує свій вплив на українську політику: якось не схоже, щоби так поводилася країна, яка готується укласти мир. Це пряма інформаційна та організаційна підготовка до масштабної війни.
Причому зверніть увагу на демонстративні дії: ніхто не намагається ховати імена власників, навпаки, цим явно хизуються. Адже формально оформив на себе канал Тарас Козак – найближчий партнер Медведчука та його довірена особа. Що більше політичних активів скуповує Медведчук, то більше можливостей для того, щоби спровокувати широкомасштабний військовий конфлікт, отримує Путін. Відкрита дестабілізація держави, створення прокремлівських маріонеткових проектів розкручуються «своїми» телеканалами – і все це без будь-якого протидії держави! Це поведінка жертви. 
Звичайно, ніколи Тарас Козак не вкладе жодної копійки в такий медіа-актив – він лише виконавець, який отримав кремлівські гроші, щоби легалізувати в Україні вплив Москви. 
Що ж, тепер цю проблему національної безпеки зобов’язані вирішувати новий Верховний Головнокомандувач, новий секретар РНБО і новий виконувач обов’язків глави СБУ. В архіві АП лежить постанова Верховної Ради і рішення РНБО про введення санкцій проти телеканалів Медведчука 112 і «NewsOne». Порошенко не ввів в дію своїм указом рішення РНБО, сміливості забракло – і відповідальність за цю проблему переклав на нового президента.

Чи вистачить духу в Зеленського зробити те, на що не наважився його попередник? 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *