«Пані Уляно Супрун, ваша недбалість забрала більше життів українців, ніж війна останніми роками!» – Борис ТОДУРОВ

Кардіохірург, директор Київського Інституту серця Борис ТОДУРОВ звинувачує в.о. міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун у масовій загибелі людей. За його словами, від моменту призначення Супрун у роботі Мінздоров’я відстежуються лише «безвідповідальність заяв, непродуманість рішень, авантюризм у стратегії розвитку».

 «Щойно мене й кількох колег Уляна Супрун занесла до «чорного списку» за критику роботи МОЗ. Мудре рішення. Навожу під фото текст мого посту, за який мене заблокували:

– Посміявся б разом із вами, пані Уляно, коли б не було так сумно.

Ви є членами уряду сорокамільйонної європейської країни – України. Безвідповідальність заяв, непродуманість рішень, авантюризм у стратегії розвитку – ось що ми бачимо останніми місяцями в роботі Мінздоров’я.

Програма з серцево-судинних захворювань (ССЗ) передбачала закупівлю на 364 млн грн швидкопомічних витратних матеріалів, які могли б урятувати десятки тисяч життів. Ви не здійснили цієї закупівлі. Я абсолютно відповідально заявляю ( і можу повторити це в суді), що ваша недбалість забрала більше життів українців, ніж війна останніми роками. Ви розумієте свою відповідальність (серед іншого, й кримінальну) за недбале ставлення до своїх обов’язків? І це лише за програмою ССЗ.

Що казати про інших? Ви, здається, вирішили лікувати онкологію профілактикою? Ваш заступник – Линчевський – заблокував роботу Інституту Серця. Не підписав жодного офіційного документа за останні 4 місяці. Уже четвертий місяць він відмовляє нам у відкритті філій у Донецькій та Луганській областях, де населення й військові взагалі залишилися без кардіохірургічної допомоги. Це просто знущання над людьми.

Ви особисто відмовили нам у програмі «Штучне серце» (поданої в ролику вітання Президента серед кращих досягнень України 2016 року!) навіть після звернення до вас кількох народних депутатів.

Ви – члени уряду, яких ми найняли на роботу – відгородилися від фахівців новою охороною і просто фізично не пускаєте нас до будівлі МОЗ! При всьому цьому поводитеся як аніматори у дешевому турецькому готелі!!! І вам смішно? Після стількох смертей з вашої вини?

Тікайте, доки я не подав на вас до суду», – заявив директор Київського Інституту Серця Борис ТОДУРОВ у ФБ.

news24ua

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *