Офіцерів запасу призвуть до війська

Під час весняного призову на службу до ЗСУ направлено 12 офіцерів з Буковини, а ще 15 заплановано призвати восени.

Наприкінці жовтня почнеться осінній призов офіцерів запасу на військову службу. Призову на 18 місяців підлягають офіцери запасу, чоловіки та жінки, віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту і не проходили військової служби в ЗСУ. Після трьохмісячних курсів офіцерів призначатимуть на посади у військові частини тилового забезпечення, склади, арсенали, їх не залучатимуть до виконання завдань в зоні бойових дій.

Соціальний захист призваних на службу – на рівні офіцерів-контрактників, а грошове забезпечення – від 15 000 грн. Їм надається щорічна відпустка на 30 діб, забезпечується проживання в гуртожитках, або виплачується компенсація за піднайом житла.  Закон гарантує збереження робочого місця й виплату середньомісячної зарплати за місцем постійної роботи. Після проходження військової служби можна повернутися до цивільного життя або укласти контракт із ЗСУ, при цьому робоче місце і середньомісячна зарплата зберігатимуться за офіцером.

І значна частина призваних по закінченні терміну 18 міс. залишається на службі. Такої можливості не виключає й лейтенант Павло Сороцький, заступник командира одного з підрозділів навчального центру Львівщини, вчитель у цивільному житті. Павло прибув на збірний пункт за командою молодого поповнення й розповів про умови служби й про власні враження від служби.

– Можу запевнити і майбутнього військовослужбовця – чи то строковика, чи офіцера за призовом, – і їхніх близьких, що підстав для тривоги немає.  Сьогодні армія перебуває на зовсім іншому рівні, ніж раніше: вона стала професійною. Ми дійсно переходимо на натівські стандарти, яких прагнемо. Я кажу це, не кривлячи душею, адже сам прийшов з цивільного життя і можу подивитися на все з незалежної позиції…

Нагадуємо: мета призову офіцерів – набуття практичних навичок і умінь для захисту Вітчизни, підвищення укомплектованості ЗСУ офіцерським складом. Отримавши повістку, офіцери запасу зобов’язані прибути до військкоматі у зазначений у ній термін. У випадку неявки без поважних причин передбачені адміністративна та кримінальна відповідальність.

За інформацією звертайтеся до військкоматів за місцем перебування на військовому обліку або до Чернівецького облвійськкомату за адресою: вул. О. Кобилянської, 32. Телефонуйте: 0505539621.

Пресслужба Облвійськкомату

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *