На Буковині ремонтують дороги?

DSC_0208-08_3

Принаймні про таке розповіли журналістам начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах і начальник управління капітального будівництва Чернівецької ОДА Олександр Пуршага.

За словами Ігоря Гаха, на даний час з різних джерел фінансування  передбачено 153,5 млн. грн. (мінус 8,7 млн. грн. кредиторської заборгованості  за роботи, виконані 2013-го), з них – на будівництво та капітальний ремонт – 65, 7 млн. грн., поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання – 97,8 млн. грн. Ще 106 млн. грн. окремо виділено  постановою КМУ  на об’єкти будівництва, капітальні і поточні ремонти.

– Для порівняння: на експлуатацію та дрібний ремонт 2013 року пішов 601 млн. грн., цьогоріч я маю поки що 47, 2 млн. грн. Ураховуючи ріст цін, інфляцію, можу сказати, що я маю удвічі менше, ніж торік, – розповів Ігор Гах.

Він стверджує, що ускладнює роботу дорожників і казначейство: нині там лежать неоплачені платіжні доручення на суму понад 3 млн. грн.

А Олександр Пуршага повідомив, що розпорядженням Голови Чернівецької ОДА на ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування передбачено 10 млн. грн., а  за 400 тис. грн з коштів місцевих громад зроблено ямковий ремонт доріг з чорним покриттям у Вижницькому, Заставнівському, Кіцманському, Кельменецькому та Сокирянському районах.

На запитання журналіста «Версій», чому застопорився ремонт дороги у Великому Кучурові  (ділянка в Годилові), хоча асфальт там здерли ще 2 місяці тому, техніка стоїть, що створює високу аварійну небезпеку для руху транспорту), начальник управління капітального будівництва Чернівецької ОДА Олександр Пуршага відповів:

– На сьогодні підрядна організація (ШБУ-60)  розпочала ремонтні роботи на цій ділянці дороги. У зв’язку з тим, що в нас обмежені ліміти, тобто нам щодня виділяється невелика сума на проведення капітального будівництва, то ми ділимо її на всіх підрядників. Відповідно, і цей підрядник отримує невелику суму коштів, але скаржитися на те, що він не отримує коштів, він не може, зокрема, вчора йому були перераховані гроші. До мене поступали сигнали, що він призупинив роботи. Я з ним особисто розмовляв і просив його потихеньку рухати ремонтні роботи вперед, бо в нас нема такого фінансування, як потрібно. Думаю, що все буде добре і роботи обов’язково будуть виконані.

Ми намагалися зв’язатися з керівником ШБУ-60 Ярославом Майором, аби запитати, чому він призупинив роботи і коли організація продовжить ремонт дороги, однак його мобільний упродовж цілого дня не відповідав… Може, пан Майор не знає і не має, що нам відповісти?

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *