П’ять прогулів – і ви не народний депутат

Verkhovna_Rada_main_session_hall

Фракція«УДАР» у ВР ініціює встановлення нарешті робочої дисципліни для депутатів, пообіцяв у ефірі радіостанції «Голос Столиці» один з керівників фракції та автор законопроекту Сергій КАПЛІН.

У законопроекті авторства УДАРівця Сергія Капліна пропонується ввести до Конституції норму про дострокове припинення повноважень нардепа за відсутністі на пленарних засіданнях без поважних причин більше 5 разів. Як наголошують у фракції, 99% простих українських громадян, які працюють на своїх робочих місцях, знають, що можуть бути звільнені навіть за годину прогулу. А депутат може з’явитися для виконання своїх державних обов’язків раз на 2 роки. Проте, зарплатню їм справно нараховують. Зареєстрований закон містить надзвичайно непопулярну серед народних обранців норму, але для його реєстрації вже зібрано 200 підписів народних депутатів.

Прогулом буде вважатися відсутність на засіданні ВР без поважної причини. П’ять таких пропусків спричинять припинення депутатських повноважень.

Ударівці свідомі того, що дехто купуватиме лікарняний, тому обіцяють жорстко контролювати ситуацію. Як заявив Сергій Каплін, він попереджає всіх людей у так званих білих халатах, але із золотою облямівкою, що кожен, хто буде співучасником злочину проти парламенту і проти відновлення довіри до парламенту, матиме справу особисто з ним і з фракцією «УДАР». «Ми будемо стежити за тим, щоб у парламенті була абсолютна дисципліна»,  наголосив він.

Нагадаємо, в середині квітня спікер парламенту Олександр Турчинов уже розпорядився нараховувати зарплату депутатам за фактом присутності в сесійній залі.

Вл. інф.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *