Одні – крадуть та збагачуються, інші – гинуть на полі бою

Такими словами голова правління Центру протидії корупції (ЦПК) Віталій Шабунін розʼяснив ситуацію із завищеними цінами на куртки для ЗСУ. У своєму Telegram-каналі він зазначив наступне:
«Якби Резніков пошукав турецькі куртки тупо через інтернет, то купив би їх ЗНАЧНО дешевше. Не за 86$ за штуку, а за, приміром, 50$. Ось тут ціни на зимові куртки з Туреччини.  Натомість Міноборони САМЕ ЗНАЙШЛО компанію племінника депутата від “Слуги народу” (з оборонного комітету ВРУ) і купило в нього куртки ВДВІЧІ дорожче.
Таким чином Резніков ПЕРЕПЛАТИВ на цьому контракті мінімум 6,5 мільйонів доларів бюджетних коштів. І це замість того, щоби купити на ці гроші 2 тисячі мавіків, Резніков подарував ці 6,5 мільйонів доларів компанії племінника народного депутата від влади (ще й з оборонного комітету ВРУ, який не побачив проблем у цій закупівлі).
Хтось вкрав на куртках, а хтось помре на полі бою (через відсутність “очей”). Все гранично просто.
Спроби Резнікова й ОП відпетляти від цього факту – огидні. Так само як огидними є дії тих, хто йому допомагає (свідомо чи ні).»

Натомість Юрій Ніколов, журналіст-розслідувач, співзасновник і редактор проєкту «Наші гроші», який викрив «золоті» яйця міністра оборони Рєзнікова та передав на ЗСУ стипендіальну нагороду від шведського фонду в розмірі 120 тисяч шведських крон (близькл 10 тисяч євро), у програмі Олени Трибушної в Ютубі  «Є питання» показав, що знайшов у інтернеті на OLX*  куртки з цієї ж закупленої міністерством партії за ціною 9-10 доларів. А міністерські злодії потім просто на митниці “переоформили”, себто “перетворили” літні куртки на зимові. Як слушно зауважив журналіст Ніколов, одягнути б оцих, з дозволу сказати, людей у ці куртки, які вони закупили для вояків, та відправити в них взимку в окопи…

«Версії»

 *платформа онлайн-оголошень, яка об’єднує людей для покупок, продажу або обміну товарами та послугами.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *