Який колапс у Чернівцях – сміттєвий чи транспортний?   

   

Із таким запитанням до редакції «Версій» звернулася наша давня читачка, яка щойно приїхала з-за кордону. Голос у жінки був переляканий: «Що сталося? – цікавилася вона. –Чому вже чотири дні не вивозять сміття з контейнерів? Вони вже добряче смердять». Звісно, відвикла жінка від наших реалій у благополучній європейській країні…

А річ у тім, що мешканці мікрорайону «Шанці» у Садгорі заблокували дорогу на Чорнівку, де розташувалося міське сміттєзвалище. Люди вимагають відновити регулярні рейси маршруток №36 і 37. Закономірна вимога? Безперечно, тим паче, що з транспортом у Чернівцях проблема надзвичайно гостра й болюча. А поки що «люди рухаються пішохідним переходом туди-сюди, не пропускаючи сміттєвози», як написав про це на своїй сторінці у соцмережі депутат Володимир Бешлей. Він підкреслив також, що не може додзвонитися до міського голови.

Щоправда, вночі акція припинилася, а о 7-ій ранку, як стало відомо, до протестувальників приїхав міський голова Олексій Каспрук.       

Щодо вивозу сміття, то, як повідомив керівник інспекції з питань благоустрою Сергій Обшанський, центр міста вже прибрали. На вечір понеділка сміттєві контейнери псували «пейзаж» у мікрорайоні Роша, а також у мікрорайонах, які обслуговуються КЖРЕПами №№ 14,17, ПП «Санітарія» та «Ремжитлосервіс». Не знаємо, якими центральними вулицями ходить п. Обшанський, але принаймні в двох місцях – на розі Руської та Садовського та на Шептицького вміст сміттєвих контейнерів від суботи до середи, 15 листопада, лише збільшився.

Із транспортним питанням – складніше. Той же Володимир Бешлей на своїй сторінці розмістив 8 пунктів вимог, що їх виклали мешканці Садгори на зустрічі з мером. Найперше – відновлення від понеділка регулярного руху маршруток №36 та 37. На виконання решти вимог із облаштування Садгори та «Шанців» зокрема мешканці дали мерові місяць.

Вл. інф., фото molbuk.com

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *