Ціни на житло у Чернівцях мають бути такими, як до війни, а хто цього не розуміє – пошкодує

 

Про те, що ціни на житло у Чернівцях мають бути такими, якими були до 24 лютого,  Чернівецький міський голова Роман Клічук написав на своїй сторінці у фейсбуку вчора, 11 березня. Він наголосив, що ціна житла, готелів і хостелів у Чернівцях повинна бути такою, якою була до 24 лютого.

І вже вчора ввечері дехто із тих, які не почули прохання влади, опинилися в поліції. Так, одна пані домовилася з квартирантами на 4500 грн, але потім підняла ціну до 9000 грн. Однак хтось їй запропопнував більше і вона захотіла виставити попередніх квартирантів за двері.

…Міський голова пояснив, що за останні три дні отримав багато звернень стосовно того, як окремі чернівчани піднімають ціни на житло для вимушених переселенців.

«Отримав близько 70-80 звернень, як місцеві власники квартир цинічно вирішили «нажитись» на переселенцях, піднявши ціну в 4-5 разів. З них приблизно 30 заяв – це ті ж ціни, які були до війни (нерухомість в Чернівцях завжди була дорогою). 10 заяв виявилися вже не актуальними, бо в ті квартири заїхали інші люди. З іншими ж  провели суворі розмови і майже з усіма домовились залишити старі ціни на оренду, а дехто їх навіть і зменшив», — написав мер.

Також Клічук додав, що завдяки цим діям  вдалося врятувати від примусового виселення дві родини. Господарі житла, яке вони знімали, вирішили заробити, «бо їдуть не місцеві і їм можна продати дорожче».

«Також ми зібрали заяви про готелі та квартири, які здаються подобово.  Вони раптово почали підвищувати ціни на проживання у зв’язку з підвищеним попитом. Нагадаю: в усіх війна, в усіх біда. Але прейскуранти цін в готелях повинні бути такими, якими були до 24.02! Виховні бесіди продовжуються!», — додав Клічук.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *